Ние се утвърждаваме като своеобразен коректив на управлението

Първанов: Президентът има вина за провала на гласуването за референдума

Управлението на страната е по-скоро стабилно, отколкото успешно

| обновено на 30.07.15 в 14:43
Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че президентът Росен Плевнелиев има вина за провала на гласуването за референдума в пленарната зала. АБВ ще предложат на парламентарната си група в началото на новия политически сезон да възобнови предложенията, свързани с двата окастрени от референдума въпроси:

Господин Плевнелиев определено има вина за провала на това гласуване със своята упоритост, със своето нежелание да формулира по-ясно, по-отчетливо предложението, особено по отношение на мажоритарния вот.

Според Георги Първанов управлението на страната е по-скоро стабилно, отколкото успешно:
Даже бих казал, че е по-стабилно, отколкото преди шест месеца. Голямата заплаха за управлението е липсата на ефективни политики, защото това е, което може да предизвика проблеми.

Лидерът на АБВ определи участието на партията му в управлението като сериозен коректив, като се изказа ласкаво и за министър Ивайло Калфин и проведената от него пенсионна реформа: 
Голямо постижение за правителството, за управлението като цяло. Ние имаме самочувствието да сме изпратили в кабинета най-добрия, най-успешния министър. Ние се утвърждаваме като своеобразен коректив на управлението.

Първанов не спести критиките си към поведението на реформаторите:
Това, че Реформаторският блок заплашва, за да извлече една или друга изгода, ми е добре познато. Няма да разпаднат мнозинството. Виждам, че има едно засилено общуване между реформаторите и ДПС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47