Волейболният "Левски" призова феновете на помощ, намери зала, търси спонсори

Владимир Николов и Христо Илиев ще се опитат да запазят школата на волейболния "Левски"
Снимка: sportal.bg

Мъжкият волейболен клуб "Левски" ще организира дарителска кампания сред феновете на "сините" в опита си да изгради представителен мъжки отбор, както и да запази децата в своята школа. Мениджърът на клуба Владимир Николов разкри, че отборите на столичани в различните възрастови групи ще могат да използват за тренировки зала "Арена Исаев" в квартал Младост 3.




Преди две седмици нямахме къде да тренираме. Нямахме зала, но най-важно беше спасяването на школката. Децата трябва да има къде да тренират. Ще разчитаме много и на подкрепата на феновете. Надявам се в "Левски" да има всички колективни спортове и отборите да играят в първа лига. Разчитаме децата да продължат развитието си. Надявам се тези, които напуснаха нашата школа, да се завърнат. Нямаме задължения към НАП. Разговаряме с различни фирми и бизнесмени, като се надявам да получим тяхната подкрепа. Имаме нужда и от феновете, пред които да се рекламират продуктите на фирмите. Необходими са 100 000 лева за наем на зала, топки, екипи, квартири и заплати на състезателите. Волейболът остана единственият спорт, където все още може да се види един срещу друг да играят "Левски" и ЦСКА, заяви Владимир Николов.

Мъжкият отбор на "сините" ще бъде воден от треньора Христо Илиев, който е бивш национален селекционер на България.

Клубът трябва да се запази, но трябва и да бъде фактор в българския волейбол. Трябва да се обърнем с лице към подрастващите, защото те са бъдещето. Волейболът е лицето на страната ни, коментира Христо Илиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!