Борисов: Ако някой иска да ме остави в историята, да ме вкарат в затвора

| обновено на 19.10.15 в 15:07
Снимка: БГНЕС
Близо час премиерът Бойко Борисов беше на разпит във Върховната касационна прокуратура (ВКП) във връзка със сигнала на "Протестна мрежа", че е оповестил на партиен форум искане на Русия - нехуманитарен самолет да прелети над България на път за Сирия.

Прокурорският разпит беше провокиран от хипотезата, която Борисов разви в средата на септември - за евентуални действия на българската страна, ако Русия не се съобрази с отказа да пуснем през нашето въздушно пространство неин самолет. Това, че е допуснал подобна хипотеза, според "Протестна мрежа", е предателство, а разказвайки го на партиен форум, Борисов пък издал държавна тайна.

И двете обвинения бяха категорично отхвърлени от Бойко Борисов. Той дори предложи, ако някой иска да го остави в историята заради тези "престъпления", да го вкара в затвора.

Благодарение на законовите действия на нашето правителство бяха предотвратени такива незаконни полети
, каза още премиерът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Борисов даде показания по дело за фалшифициране на негов подпис

Премиерът Бойко Борисов даде показания пред съда по дело за фалшифициране на негов подпис, докато беше кмет на София. Разследването, което прерасна в този процес, при който днес беше призован Борисов, започна по негов сигнал. През 2008 година той..

публикувано на 19.10.15 в 11:22
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47