Атанас Чобанов: Има още много записи, чакаме реакция от ВСС

Георги Колев отрече да е звънял на премиера заради мегааферата "Червеи"

Снимка: БГНЕС

Няма как да коментирам разговор без да знам дали той е реален, дали съществува или не. Аз няма как да знам. Става дума за разговор между две жени. Мен ме намесват  в разговор помежду си много хора непрекъснато. Дали съм разговарял някога с Янева – естествено, ще продължавам да разговарям. Все още тя няма титла, че е осъдена за някакво престъпление.

Това каза за “Хоризонт“ председателят на ВАС Георги Колев по повод изтеклите записи в социалните мрежи, на които се чува гласа на бившия председател на СГС Владимира Янева, която обяснява, че председателят на ВАС е търсил съдействието на премиера Борисов заради мегааферата "Червеи".

Георги Колев категорично отрече да е звънял на Борисов и обвърза атаката срещу него с различното му мнение за конституционните промени и за реформата в Административния съд:

Самата тя много добре съзнава ситуацията и каква е точната история. В конкретния ден нямам никакъв спомен дали съм говорил с нея. А дали съм търсил премиера – това е абсолютно несериозно. Абсолютно невярно е, не съм го търсил в никакъв момент по този повод.

Журналистът Атанас Чобанов коментира:

Да не забравяме, че една от тези дами в разговора – г-жа Янева беше 4 години председател на най-важния съд в страната. Искам да припомня, че тя самата се хвалеше, как е подписала по 5000 СРС-та на година.

Чобанов заяви, че за СРС-та се води регистър, в който пише за кого са прилагани те:

Така че г-жа Янева никак не е случаен човек, най-малкото има спомени. И говори тези неща, при положение, че е много добре информирана и при това, че лично в момента е в трудна ситуация.

За съжаление не действаме с атрибутите на правовата държава, институции, които правят проверки, внасят доклади, официално всичко се прави, със спазване на следствената тайна – един нормален правов ред.

Притеснително е наричането на премиера "Бойко" и изобщо вкарването му в разговор, в който той може да има някакво отношение към едно независимо разследване. Самата Янева по този начин си представя нещата.

Има още много записи, в момента чакаме институционална реакция от ВСС.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47