Граждански организации искат да спре концесионирането във водния сектор

Граждански организации настояха да спре отдаването на концесия на ВиК дружествата. Според Сдружение "Солидарна България“ предвиденото в Стратегията за развитие на водния сектор окрупняване на дружествата за водоснабдяване и канализация ще улесни отдаването им на концесия. Граждански организации започват кампания за промяна на тази стратегия.

Концесията на водния сектор до момента се доказа като неработещ вариант за управление на водите, казва Ваня Григорова, председател на сдружението "Солидарна България“. Само 66 на сто от населението е свързано към система за отвеждане на отпадни води, а едва 14 години след отдаването на дружеството "Софийска вода" на концесия загубите на вода са намалени от 60 процента до 51 на сто.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47