Проектът "Образование за равен старт" приобщава към учебните занимания деца от ромски произход

Снимка: Полина Тодорова

В четири образователни центъра екипи от педагози, логопеди и психолози помагат на децата в неравностойно социално положение от ромски произход да преодолеят пропуските в образованието си, както и да развият допълнителни умения. Чрез проекта "Образование за равен старт" се осигурява възможност те да бъдат приобщени към учебните занимания.

Уроците към 3-4 годишните деца са насочени към овладяване на българския език, поясни Цветомир Думенов, изпълнителен директор на организацията "Каритас" и допълни:

Организираме различни инициативи, така че да покажем една друга страна на образованието, която е малко по-различна от традиционната – правим летни лагери и екскурзии. Опитваме се да им отворим очите за неща, които те затворени в своите общности няма как да видят или пък ще видят твърде късно като пораснат.

Най-големите деца, с които работим, са до 8 клас – децата успяват да подобрят своите резултати в училище, допълни Думенов.

Организацията търси подкрепа чрез дарения за осигуряването на обучение на децата, като средствата се използват за учебни материали и за обучението на подрастващите, както и за поддръжка на сградите.

Подробности, както и информация как може да помогнете, чуйте в репортажа на Радостина Билярска в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47