Всички министри от РБ и 14 депутати от групата подкрепиха анекса към споразумението с ГЕРБ

| обновено на 12.01.16 в 15:54
Снимка: БГНЕС
Всички министри от Реформаторския блок и 14 народни представители от парламентарната група са подписали до този момент предложената от Движение "България на гражданите" проектодекларация с акцентите от управленската програма за следващите шест месеца. На Изпълнителния съвет на реформаторите не са участвали представителите на ДСБ, които преди Нова година обявиха, че излизат в опозиция, но остават в Блока.

Реформаторският блок сформира преговорна група за анекса към коалиционното споразумение, в която ще влезе представител на всяка партия на Блока. Към момента само от ДСБ не са излъчили свой, тъй като не са присъствали на заседанието в централата на СДС. Това обяви заместник-председателят на сините Румен Христов:

Ще водим преговори още от първия ден, а именно утре, пленарните заседания, които започват. Обсъдихме също така и приоритетите, които довечера ще бъдат окончателно оформяни на парламентарната група на РБ по отношение на този политически сезон. Те най-общо се свежда до желанието ни да се случат реформи в областта на съдебната система, като визираме започнатото от министър Христо Иванов, което се надяваме, че ще бъде продължено с ускорени темпове от новия министър на правосъдието, както и политическите ангажименти, свързани с промените, осъществени в Конституцията. Много важен за нас е и антикорупционният закон, който е готов и е внесен от вицепремиера госпожа Меглена Кунева.

Веселин Пенев, който е областен управител на София и заместник-председател на Народна партия "Свобода и достойнство", допълни, че до момента в рамките на Блока няма официална заявка някой да го е напускал.

Надяваме се, че на заседанието на ПГ на РБ ще проведем един откровен разговор с колегите от Демократи за силна България. Позицията на останалите партии е, че ние сме единна структура, никой никого не е гонил. Можем да продължим заедно. Ако някой има желание за развитие на личен проект, това в крайна сметка това си е негово право, посочи Пенев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Петър Славов

Депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок няма да подкрепят анекса към споразумението с ГЕРБ

Депутатът Петър Славов от гражданската квота на   Реформаторския блок коментира в "Преди всички"  предложения от "Движение България за гражданите" анекс към коалиционното споразумение между Блока и ГЕРБ: Аз не съм виждал въпросния анекс..

публикувано на 12.01.16 в 08:19
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47