Калоян Паргов: София трябва да има заместник-кмет по сигурността

Снимка: БГНЕС

Председателят на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов посочи, че е крайно необходимо София да има заместник-кмет по сигурността, защото чисто професионалният профил на кмета Йорданка Фандъкова не кореспондира с този на експерт по сигурността:

Настояваме да има човек, който да координира цялостния процес по прилагането на правоохранителните мерки не само в централната градска част, но и в кварталите, особено там, където има засилен поток от бежанци - "Овча Купел" и Лъвов мост.

Кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на призива за назначаване на заместник-кмет по сигурността с уверението, че засега тя лично ще продължи да отговаря за този ресор:

Ако преценя в някакъв момент, че е възможно и необходимо, няма никакъв проблем да се направи такова предложение.

Фандъкова бе категорична, че общината е взела необходимите мерки, свързани с опасенията за сигурността на живеещите в града и пребиваването на мигранти в определени негови райони:

Във връзка с всичко, което се случи в Германия, беше абсолютно обяснима тревогата на всички, още повече на хората, които живеят в близост до центъра в "Овча Купел"... Виждате, че и държавата прави всичко възможно, включително с непрекъснатите операции по залавяне на нелегални емигранти и проверките.

След двучасов дебат общинските съветници в София приеха предложението за предоставяне на концесия за управление и поддържане на система за отдаване под наем на велосипеди.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47