Фандъкова си пожела повече кандидати за поста на главен архитект

Снимка: БГНЕС

От утре кандидатите за главен архитект на София могат да подават документи за участие в конкурса за тази длъжност. Постът се оваканти, след като досегашният главен арх. Петър Диков обяви решението си да се оттегли. Устойчивото развитие на София като зелен град ще бъде в основата на концепцията, която ще се търси. Три организации на архитектите са изпратили предложения и изисквания какво да залегне в конкурса и на какви условия трябва да отговарят кандидатите, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

Интересът към позицията "главен архитект" винаги е бил много голям, включително и досега. Аз лично се надявам всички, които имат този интерес, които коментираха тази тема, даваха предложения, да бъдат достатъчно активни, да има повече кандидати, за да може в края на краищата да се направи достатъчно добър избор, защото наистина позицията е сериозна и изисква човекът да бъде професионалист, да бъде добре подготвен и да има своя авторитет и своята професионална гледна точка, за да може да изпълнява визията, която само преди няколко месеца защитихме пред софиянци, а именно устойчивото развитие на София като зелен град.

Подробности чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47