Мрежата в четири точки

БНР Новини
Николета Атанасова и Константин Павлов - Комитата в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирил Чобанов

Днес в „Мрежата“ сме оплели няколко сюжета.
Като начало заедно с Константин Павлов - Комитата ще разберем що е то „обезпаразитяване на интернет медиите“ и какви са зависимостите между интернет и политиката.
След това, плъзгайки се между пределите на нашето и чуждото ще надникнем в територията на Гърция, за да обсъдим заедно с Мария Стоянова, член на СЕМ, новия медиен закон засягащ лицензирането на телевизиите там.
Няма да пропуснем и доклада на Европейската комисия, според който, докато доверието към Румъния расте, България е остро критикувана. Но, забележете, оставка си подаде не българският, а румънският главен прокурор. Защо и как Румъния промени лицето си в Европа? Отговори ще търсим от колегата от „България он ер“ Мартина Ганчева, превела автобиографията на румънския президент Клаус Йоханис „Стъпка по стъпка“.
Останете с нас до края, защото ще ви заведем и в Молдова, където започват реформи във висшето образование, които вероятно ще доведат до закриването на единствения български университет там. Повече информация и възможни решения ще ни даде д-р Мария Паслар, ректор на университета в Таралия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!