Мрежата

събота, от 12.20 до 13.30 часа

Публицистично медийно предаване, което има за цел да обхване събития от изминалата седмица. Обществено значими личности, блогъри, журналисти и представители на изкуството и науката имат свободна територия да коментират най-важните за тях новини - регионални и международни, предимно през журналистическия им прочит. В контекста на програма „Христо Ботев“ е отделено място на проблемите на съсловията в културните институции. Предаването коментира медийния език, политическото говорене, езика на омразата, културологичните промени в контекста на днешния ден.
Телефон на предаването: 02 9640970

Екип на предаването: Михайлина Павлова, Николета Атанасова,Таня Димова и Теодор Иванов.

Публикации

Политици и медии – рунд пореден

Правото на изразяване на мнение има своите граници – една от тези граници е честта, достойнството и доброто име на другиго. Не бива да забравяме, че най-често активната страна са политиците, които под една или друга форма корумпират журналисти. Ето така..

публикувано на 15.02.20 в 13:39
Мартин Минков получи голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г.

Мартин Минков: Аз съм преди всичко журналист

Тази година г олямата награда „Сирак Скитник“ на името на първия директор на Радио София получи програмният директор на БНР Мартин Минков. Той бе отличен за значим принос в развитието на медията. За предаването "Мрежата" по програма "Христо..

публикувано на 15.02.20 в 11:45

Медийният човек – журналист и потребител

Кой е медийният човек – журналистът, който създава медийно съдържание, или онзи, който не само потребява много и начесто медиите, но и осмисля себе си и света, в който живее, през призмата на някакво медийно съдържание? Или пък и двете са верни? На..

публикувано на 10.02.20 в 15:52
Атанас Славов

Атанас Славов: Има опит за тиха подмяна на съдържанието на Конституцията

Казусът прокуратура – Конституционен съд – президент коментира в предаването "Мрежата"  Атанас Славов, преподавател по конституционно право в СУ „Св. Климент Охридски“: „Казусът е интересен и дори изключителен, защото виждаме как установени..

публикувано на 01.02.20 в 15:23
Николай Стайков

Медийната флотилия на КТБ

За третия епизод на филма на Антикорупционния фонд „Делото КТБ: Липсващите имена“ със заглавие: „Медийната флотилия на КТБ“ – Николай Стайков,  автор на филма и на разследването, разяснява в предаването "Мрежата": Докъде се е разпростирало..

публикувано на 01.02.20 в 14:30

Андон Балтаков: Ще вляза в БНР с изключително отворен ум и никакъв багаж

В днешното издание на „Мрежата“ с новоизбрания генерален директор на БНР Андон Балтаков говорим за бъдещето на общественото радио и защо реши да участва в конкурса за избор. „Аз бих помолил колегите, които са скептични по отношение на моето решение (да..

публикувано на 25.01.20 в 14:35
Г. Венциславов, Д. Данкова, Е. Николова- Рашева, В. Келчева, Н. Вълчева и М. Павлова

Студенти създават дигитална общност

Новото виртуално пространство на студентите по журналистика от НБУ  се нарича „ IV корпус“ и неговото появяване на бял свят  е породено от желанието на младите хора в университета, да създадат активна студентска общност. Вдъхновението за този..

публикувано на 21.01.20 в 14:30
Димитър Панайотов (вляво) и Александър Николов

Младите в журналистиката: Димитър Панайотов и Александър Николов

Димитър Панайотов завършва „Журналистика“ във ФЖМК. Александър Николов – „Фотожурналистика“ в London College of Communication. Запознават се покрай страстта им към фотографията. За единия – любителска, за другия – професионална. Заедно следват..

публикувано на 20.01.20 в 14:55
Четиримата мускетари от „Тоест“ – Лина Кривошиева, Владислав Севов, Ан Фам, Йовко Ламбрев (отляво надясно).

Ей така, напук или какво представлява проектът „Тоест“

Издателите на сайта „Тоест“: „Вярваме, че честната журналистика не е лишена от позиция и тя трябва да бъде декларирана ясно. „Тоест“ ще бъде защитник на свободата на мисълта и обмена на идеи, на равенството и свободата като базисни човешки ценности“. Почти..

публикувано на 08.01.20 в 09:05

Сестрата на Дафни Галиция: Малта е мафиотска държава

На 16-и октомври 2017 г. в Малта беше убита разследващата журналистка Дафни Каруана Галиция. Един от разобличителите на огромни корупционни схеми в страната покрай т.нар. “Панамски документи”, макар и непризната от властите, сякаш нямаше..

публикувано на 21.12.19 в 14:12