Кулинарни традиции и екзотика в кухнята на гимназията по туризъм в Русе

Като един от своите приоритети новият министър на образованието Меглена Кунева посочи професионалното образование. Един от добрите примери за това, доколко моделите за съчетание на обучение и практика са успешни и приложими във всички направления, е Русенската гимназия по туризъм. Училището отбеляза 65-тата си годишнина със стил – кулинарна изложба, на която майсторство показаха както утвърдени главни готвачи, така и учениците.

„Производство на кулинарни изделия и напитки“ е една от предпочитаните специалности в професионалното училище. Заради новите изисквания и екзотиката, навлязла в кулинарията, младите готвачи трябва да разучават рецепти за приготвяне на алигатор, змиорка, шоколадова супа или парфе с гъши дроб.

В звуковия файл може да научите рецептата за шоколадова супа от репортажа на кореспондентъта ни в Русе – Ася Пенчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47