Преподаватели от НХА разкрасиха педиатричната клиника на Националната кардиологична болница

Снимка: Валерия Николова


Преподаватели от специалност "Дизайн на детската среда“ към Националната художествена академия (НХА) разкрасиха педиатричната клиника на Националната кардиологична болница в София.

Преградните витрини в преходните помещения на залите за най-малките пациенти вече са изпълнени с весели образи на усмихнати слънца, звезди, летящи балони и животинки, а в болничните стаи са разположени декоративни пана, представящи образност близка до детското възприятие. Предстои изпълнението на декорации и в залата за игра и занимания.

Проектът е реализиран в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата "Приказки без край“ за облагородяване на дворните пространства и създаване на приветлива болнична среда за малките пациенти.

До момента към инициативата са присъединени 14 болници от София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе.

В края на миналата година студенти по "Дизайн на детската среда“ към Националната художествена академия изрисуваха и част от стените на обновената педиатрична клиника на столичната Александровска болница.

Начело на екипа е ръководителят на Катедра "Дизайн на детската среда“ към НХА доц. Арсен Минков.

Подробности можете да чуете в звуковия файл от предаването "Закуска на тревата".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47