Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Пламен Вукадинов - "натровен" от красотата на подводния свят

До края на месеца в Националния антропологичен музей в София може да се види фотографската изложба „Подводна зависимост“. Снимките в изложбата са от различни точки на света – освен от България и Гърция, включват и места от Африка и Индонезия. Техен..

публикувано на 15.01.20 в 16:43
СУ

Училище в Костенец преобразено като галерия

Средно училище "Св. Климент Охридски" в Костенец прилича на художествена галерия. Клип за преобразяването на училището  предизвика огромен интерес в социалните мрежи. Принос за новия облик на училището има преподавателят по изобразително..

публикувано на 15.01.20 в 12:26

Яна Казакова: Децата разбират илюстрацията по свой начин

Жираф, който не се побира в книгата. Изчезнало слънце. Карти за оцветяване с чудати герои или какво могат да направят страшно добри чудовища? Общото между тях е техният автор – илюстраторката Яна Казакова. Илюстрацията може да има своята роля в..

публикувано на 14.01.20 в 16:28

Графити на Народния театър украсиха трафопост в Обеля

Трафопост в столичния квартал "Обеля" бе преобразен с цветен графит, изобразяващ Народния театър "Иван Вазов". Негов автор е 25-годишният  египтянин Мухамед Енуиши, който е на 25 години.  Организатор на проекта е Пламен Бешков от фондация "Open Space"...

публикувано на 08.01.20 в 07:32
Снимката е илюстративна

Телескоп на покрива и нарове за спане - градят зелен учебен център под връх Звездец

Училище с телескоп на покрива и нарове за спане. Сдружение за споделено учене "Ела" изгражда образователен център сред природата под  връх Звездец в Подбалкана.  Като част от програмата на сдружението „Училището има смисъл“  се правят..

публикувано на 06.01.20 в 15:10

Александровска болница ще прави скрининг на пациенти с висок риск от развитие на диабет

Екип от медицински специалисти в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в Университетската болница Александровска планира да проведе широкомащабен скрининг за хора с висок риск за развитие на захарен диабет тип 2 с цел превенция на..

публикувано на 06.01.20 в 14:13
Проф. Евгени Иванов

Модерни лаборатории в БАН тестват материали по европейски проекти

„Могат да се изпитват метали, керамика, полимери, материали за микроелектрониката“ – обяснява проф. Евгени Иванов от Лабораторията по микро и наномеханика в Българската академия на науките за апаратура, с която лабораторията е оборудвана в рамките..

публикувано на 04.01.20 в 10:25

"Хостел Европа" - картина на мигрантския живот в България

Хосе Антонио Санчез Манзано е испански журналист и фотограф. Любими негови жанрове са литературната хроника и репортажната фотография. От 2013 до 2016 документира живота и историите на преминаващите през България мигранти и пътя им през Балканите..

публикувано на 30.12.19 в 11:40

Румен Данговски: Всички пътища водят обратно към България

Оптични чипове с изкуствен интелект, машинно самообучение, машинно резюмиране на статии от научни списания. Това са част от областите, в които работи Румен Данговски. В момента 24-годишният студент е втори семестър докторант в Масачузетския..

публикувано на 30.12.19 в 09:36

Проект за телемедицина ще следи здравето на възрастни хора

„Цвят в живота“ е проект за обичта, доверието и отговорността между хората. Проектът предвижда подкрепа за самотни възрастни хора от северозападна България .  Това е иновативен модел на грижа в домашна среда за уязвими и самотни възрастни хора чрез..

публикувано на 27.12.19 в 13:36