Закуска на тревата

Предаването „Закуска на тревата“ се излъчва всяка събота от 06:05 до 09:00 сутринта по програма „Хоризонт“. 

Водещи са Валерия Николова, Светлана Дичева. 

Публикации

Детски балет по приказка на Андерсен

На 3 юни е премиерата на новия български балет за деца "Принцесата и граховото зърно" , който изпълняват деца от студиото за класически балет "Тиара" . Автор на музиката е композитора Румен Бояджиев-син . Кино-театър „Освобождение“ е домакин..

публикувано на 27.05.23 в 20:41

„Америка - илюзии и реалности“: Художникът Йордан Иванов и най-големият карнавал в САЩ

В шестият по ред епизод на рубриката "Америка - илюзии и реалности" разказваме историята на българина Йордан Иванов - художник , който от 20 години е зад океана и който работи за най-големия карнавал в САЩ. В световен мащаб го нареждат..

публикувано на 27.05.23 в 20:13

8 годишната Виктория Байрактарова е най-четящото дете от Хасково

552 книги за една година. Толкова е прочела второкласничката от Хасково Виктория Байрактарова. Тя е тазгодишният носител на наградата за най-четящо дете в Хасково. Детският отдел към Регионалната библиотека “Христо Смирненски“ в Хасково всяка..

публикувано на 27.05.23 в 20:00
Чешмата на капитан Петко в Мароня и вековният чинар, под който той е пиел кафе

Къде отекват стъпките на капитан Петко войвода

Нов туристически маршрут в Гърция събира любители на приключенията. Той води по стъпките на капитан Петко Воевода и разказва известни и не толкова истории за живота на легендарния български хайдутин. Туристите имат шанса да посетят..

публикувано на 27.05.23 в 15:29

Откриха музей-галерия "Владимир Рилски" във възстановеното училище в Широка лъка

Музей-галерия на името на художника Владимир Рилски, творил в Родопите след 1949-та година, се откри в с. Широка лъка в сградата на възстановеното неделно килийно училище. Инициативата е на община Смолян, Регионалния исторически музей "Стою..

обновено на 27.05.23 в 15:24
Куклено-театралния фестивал

4 дни в приказния свят на куклите на фестивала в Ямбол

За 23-ри път Ямбол е домакин на Куклено-театралния фестивал "Михаил Лъкатник". Откриването на фестивала е в понеделник- 29 май и в продължение на четири дни, както малките, така и порасналите вече зрители, ще могат да се потопят в приказния свят..

публикувано на 27.05.23 в 14:47
 Д-р Полина Калоянова

Д-р Полина Калоянова: Ако не бях българка, нямаше да съм това, което съм в Америка

"Винаги съм мислила, че това, че съм в Америка, и това, което съм постигнала се дължи на това ,че съм българка. И ако не бях българка, нямаше да съм това,което съм", разказа в рубриката " Америка - илюзии и разлности " на предаването "Закуска на..

публикувано на 22.05.23 в 10:03

Започва второто издание на детския поетичен конкурс - "Вълшебното перце"

В навечерието на 24 май започва второ издание на детския поетичен конкурс - "Вълшебното перц е". Изданието отново е по случай 24 май – денят на българската култура и славянската писменост и с подкрепата на редакцията на списание „Аз съм българче“, в..

публикувано на 20.05.23 в 17:47
Проф. Веселина Вълканова - декан на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет

Проф. Веселина Вълканова: Изправени сме пред конкурентен, нов, различен, разделен дигитален пазар

Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Кл. Охридски" и Катедрата "Пресжурналистика и книгоиздаване на ФЖМК организираха Национална научно-практическа конференция по повод 25-годишнината от създаването..

публикувано на 20.05.23 в 17:05
Николай Коларов

Виолончелистът Николай Коларов за фестивала "Балканикус"

Тази година за 19 - ти път в Минесота се проведе фестивалът "Балканикус". Организира го българският виолончелист Николай Коларов. В него включва съвременна музика от български композитори от България и други Балкански страни. Често неговите колеги..

публикувано на 20.05.23 в 16:50