Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Уличен музикант изкарва прехраната си, свирейки на кларинет

Фортисимо Фамилия с образователен концерт “Приказка за кларинет”

Фортисимо Фамилия представи поредния си образователен концерт на 25 октомври в зала “България”. Солист в “Приказка за кларинет” е Михаил Живков. Магията на кларинета съхранява най-добрите черти на българската народна музика, тъй като най-добре му..

публикувано на 25.10.20 в 15:17

„Science Bricks 2: Наука с кауза“ събира средства за българските олимпийци по природни науки

Онлайн научно-популярното събитие „Science Bricks 2: Наука с кауза“ се провежда на 25 октомври. Събитието е безплатно, но има дарителски билети, които отиват в подкрепа на подготовката на българските олимпийци по природни науки. Цените им..

публикувано на 25.10.20 в 14:26

На разходка из света с хроника от интересни и любопитни истории

На Седмицата на модата в Торино бяха представени 26 маски, създадени от затворници от Сърбия . Те също така са автори на дизайна. Осъдените са са преминали и обучение с подкрепата на германската неправителствена организация "Help". Целта е..

публикувано на 19.10.20 в 15:30
Долорес Атанасова Здравкова

Бивша олимпийска шампионка по гребане представя самостоятелна изложба

На 9 октомври, в 19 часа, в галерия "Гешов" в София ще се открие първата самостоятелна изложба на Долорес Атанасова Здравкова. Вече 29 години тя не живее постоянно в България, животът ѝ преминава между Испания и родната страна. Долорес Атанасова..

публикувано на 08.10.20 в 18:49

На разходка из света с хроника от интересни и любопитни истории

Набирането на над 30 милиона долара за благотворителни организации в подкрепа на бедни деца е целта на най-новото произведение на британския художник Сача Джафри. Той е създал най-голямата картина в света с общ размер 1980 квадратни метра или..

публикувано на 06.10.20 в 12:10

Вера Немирова за софийската премиера на „Африканката“ от Майербер

След големия успех на старозагорска сцена през ноември миналата година, сега в София ще гостува постановката на операта „Африканката“ от Джакомо Майербер . Заглавието се играе изключително рядко по света заради многото предизвикателства, свързани с..

публикувано на 05.10.20 в 14:44

СТРОЙКО ЕКСПО - най-голямото специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в България

СТРОЙКО ЕКСПО е най-голямото специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в България. СТРОЙКО се утвърждава като институция и емблематично за София и страната събитие, което бизнесът и крайните потребители познават и очакват...

публикувано на 05.10.20 в 13:16
Моника Балаян

Смехотерапията помага да преодоляваме кризи

Смехът може да лекува духа и тялото и да ни помогне да преминем през трудни периоди, не само когато имаме здравословни проблеми, но и в кризата с коронавируса. Психологът Моника Балаян е разработила специална оздравителна програма по смехотерапия...

публикувано на 01.10.20 в 20:16
Точене на баница в село Изгрев

Размисли за политиката в село Изгрев, община Суворово

Все повече млади семейства купуват къщи в село Изгрев, община Суворово, Варненско. Не само заради красивата природа, най-старата църква в региона и чистия въздух -  хората са богатството на селото. Повечето от тях имат и домове във Варна, но почти са..

публикувано на 28.09.20 в 19:13
Георги Арабаджиев

Роботизирана ръка прехвърля 5-килограмов товар

Млад български предприемач се завърна от Германия, за да развива иновативен бизнес в България. Конструираният от неговата компания индустриален робот вече навлиза в производството, в помощ на редица сектори. Георги Арабаджиев се връща от..

публикувано на 20.09.20 в 11:54