Закуска на тревата

Предаването „Закуска на тревата“ се излъчва всяка събота от 06:05 до 09:00 сутринта по програма „Хоризонт“. 

Водещи са Валерия Николова, Светлана Дичева. 

Публикации

Общинския смесен хор „Гена Димитрова“ в Плевен

Общинският смесен хор „Гена Димитрова“ отбелязва 25 години от създаването си

В Плевен отбелязват 25 години от създаването на Общинския смесен хор „Гена Димитрова“. Формацията под диригентството на Анелия Дечева подготвя спектакъл за годишнината си и въпреки ограниченията заради пандемията, макар и в по-различен формат,..

публикувано на 09.05.21 в 20:02
Добромир Бориславов

Столичният зоопарк отбелязва 133 г. от създаването си

Този месец Столичният зоопарк отбелязва 133 години от създаването си. „Столичният зоопарк е най-големият зоопарк на Балканите и като такъв би следвало да се отбележи подобаващо такава годишнина“, каза за БНР Добромир Бориславов, директор..

обновено на 09.05.21 в 13:01

Изложбата “Да колекционираш съвременно изкуство“ може да се види до 27 юни

Изложбата “Да колекционираш съвременно изкуство“ можете да видите до 27  юни в Националната галерия. Куратори са Иво Милев и Боряна Вълчанова. „ Нашата задача с моя колаборатор на тази изложба Боряна Вълчанова беше да селектираме, да..

публикувано на 09.05.21 в 09:43
Чешма - „Гъбката“

Борислав Драгиев и Христо Митев връщат водата в пресъхналите изворни чешми

Двама мъже от Габрово с ръцете си и с доброволен труд връщат към живот пресъхнали изворни чешми. „Там, където е текло, пак ще тече“ - казва познатата поговорка, но героите на тази история предупреждават, че тази приказва не е съвсем вярна...

публикувано на 05.05.21 в 15:04
Златина Димитрова

Химическите процеси при боядисване на яйца и месене на козунак

"За да можем да сварим хубави цели яйца, трябва да ги оставим първо да се темперират и да са поседели няколко часа на стайна температура, след което да ги сложим в студена вода, така че да се загреят черупките им заедно с водата, в която ще ги..

публикувано на 04.05.21 в 20:00
Фондация „Надежда за малките“

Фондация „Надежда за малките“ търси по-добър живот за изоставени деца

Фондация „Надежда за малките“ и фондация “Зорница” - Център за изкуство стартират национална кампания в подкрепа на изоставените деца .  Всяка година в България се изоставят 2 000 деца, повечето от които още в родилния дом, а половината от..

публикувано на 04.05.21 в 18:08

Великденска изложба на троянските майстори в с. Орешак

В троянското село Орешак днес ще бъде открита традиционната великденска изложба на троянските майстори. Изложбата се организира за осма поредна година и представя  най-изявените троянски майстори, поясни директорът на изложението Иванка..

публикувано на 01.05.21 в 10:46
Валентина Стоева

Валентина Стоева: Ранното детско развитие е тясно свързано с четенето

" Ранното детско развитие е тясно свързано с четенето , без да четем на децата те много по-трудно биха могли да опознаят света, много по-трудно биха разбрали защо е важно да се грижат както за себе си, за тялото си, за емоциите, така и за света..

публикувано на 24.04.21 в 19:22

Американската академия за филмово изкуство ще раздаде наградите „Оскар“ на 25 април

В неделя Американската академия за филмово изкуство ще раздаде за 93-ти път най-престижните филмови награди – „Оскар“. За организаторите това със сигурност ще бъде най-необичайната церемония на Оскарите провеждана до сега. За нас българите,..

публикувано на 24.04.21 в 17:57
Археологическият музей в Сандански

Украсиха с венци и гирлянди античната главна улица в Сандански

Археологическият музей в Сандански събра в красива инициатива децата на града, техните учители,   родители, които украсиха най-древната и запазена улица с венци и гирлянди. Цветята са направени от рециклирани материали по повод Деня на земята- 22..

публикувано на 24.04.21 в 16:49