Закуска на тревата

Предаването „Закуска на тревата“ се излъчва всяка събота от 06:05 до 09:00 часа по програма „Хоризонт“. 

Водещи са Валерия Николова, Светлана Дичева, Светослава Кузманова, Елена Бейкова. 

Публикации

Елица Йорданова

Елица Йорданова - между Канада и България

В 43 - ти епизод на рубриката "Америка-илюзии и реалности" гост е учителката по музика Елица Йорданова , която живее в Мисисага, един от сателитите на Торонто повече от 30 години, но не е спряла да се връща в България и да създава нови културни..

публикувано на 22.04.24 в 09:59
Анна Ризова и театралната школа

Анна Ризова в рубриката "Горещи сърца": Уча децата, че трябва първо да обичат себе си!

За нея няма невъзможни неща. Но най- важното за нея е да накара децата, а и възрастните да повярват в силата на изкуството и познанието. Тя е на 30 години, вече е усвоила няколко професии. Завършила е театрално изкуство, докторант е по "Кинознание и..

обновено на 21.04.24 в 09:30

Светли и топли пространства с подчертани детайли са тайната на модерното обзавеждане

Съчетанието на елементи в жилищното обзавеждане е умение като всяко друго – да разкажеш история, да композираш музика, да създадеш дизайн на списание или да направиш театрално представление. През 2024 година мебелите в нашия дом са именно..

публикувано на 20.04.24 в 15:42
Проф. Георги Попов

Проф. Георги Попов: 700 салмонелни бактерии могат да причинят салмонелозен гастроентерит

Салмонелата е бактериална инфекция засяга стомашно-чревния тракт. Тъй като яйцата са един от източниците на заболяването, а предстои Великден, специалистите с важни препоръки как да се предпазим от заболяването. "Салмонелозния гастроентерит..

публикувано на 20.04.24 в 12:57

"Макаби Яфо" - един от най-добрите футболни отбори на Израел, символ на единството на българските евреи

Ще ви разкажем за един отбор в Израел, на който казват, че е български. Става въпрос за "Макаби Яфо" , който тази година става на 75 години. Годишнината съвпадна с отбелязването на 130 години от създаването на първия еврейски футболен отбор..

публикувано на 20.04.24 в 12:48

От 3 до 10 август Банско отново ще бъде джаз

От 3 до 10 август  Банско отново ще бъде джаз . Ясни са не само датите, но и програмата на фестивала, която ще бъде обявена  на пресконференция в понеделник, 22 април.   Алеята на джаза най-после ще стане факт , а една от  първите пет..

публикувано на 20.04.24 в 11:55
Кампания за почистване на града под надслов

В Добрич организират кампания за почистване на града под надслов "Пици за смет"

Ресторантьори от Добрич организират кампания за почистване на града под надслов "Пици за смет". В инициативата им се включва като партньор и Община Добрич. Целта е в седмицата преди Великден градът да стане по-чист и по-приятен за всички свои жители, а..

публикувано на 20.04.24 в 10:05
Вихрен Иванов

Над 100 състезатели от 10 държави на ултрамаратона в Русе - "Дунав 24 часа бягане"

Днес в Русе ще бъде даден стартът на ултрамаратон , който ще продължи 24 часа. Това събитие е от изключителна важност за хората, които изпитват тялото и духа си чрез този спорт.  За втора поредна година на градския стадион в Русе ще се проведе..

публикувано на 20.04.24 в 07:05
Проф. Владимир Кефалов

Проф. Владимир Кефалов сред най-добрите специалисти в света в изучаването на човешкото зрение

Преди 23 години е учредена  Бреслеровата награда . Учените или лекарите, които имат право да се състезават за нея могат да живеят в която и да е държава по света, но трябва да имат медицински или научни изследвания, които  да допринасят за..

публикувано на 17.04.24 в 12:33

Шабла - домакин на два фестивала, посветени на птиците и природата

В края на лятото и в началото на зимата Шабла ще бъде домакин на два фестивала , посветени на птиците и природата. Реализирането им е благодарение на спечелен проект на общинската фондация "Карон Лимен ", който се реализира по програма..

публикувано на 13.04.24 в 15:58