Закуска на тревата

Предаването „Закуска на тревата“ се излъчва всяка събота от 06:05 до 09:00 сутринта по програма „Хоризонт“. 

Водещи са Валерия Николова, Светлана Дичева. 

Публикации

Галинка Бекчиева

На Международния женски фестивал "Багра" се показват практики за духовно извисяване

От 2 до 7 юли в София се провежда международният женски фестивал "Багра", на който ще бъдат представени различни практики - даоистка йога, келтски, суфистки и шамански практики. "Фестивалът, който организираме за пръв път в този формат, имаме това..

публикувано на 02.07.22 в 20:03
Държавна опера - Русе

Мюзикълът “Кой е Големанов” ще бъде представен на лятната сцена на Военна академия

Държавна опера - Русе ще гостува на второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър с мюзикъла “Кой е Големанов” на 2 юли, събота, от 20.00 часа на лятна сцена Военна академия. Фестивалът се провежда от 24 юни до 17 юли 2022 г.  с..

публикувано на 02.07.22 в 18:58
Зоопаркът в Ловеч

В зоопарка в Ловеч организираха забавления за деца

В ловешкия зоопарк, който е вторият по големина и брой животни в България днес и утре за децата се организира „Необикновен празник в научен стил!“. „Гости на зоопарка ще бъдат динозавъра Дино и белия мечок Айси. Това е за най-малките дечица, но в..

публикувано на 02.07.22 в 18:11
СУПНЕ „Фридрих Еберт“

Десетокласници от училище "Фридрих Еберт" участваха в създаването на книга

Биографиите на 71 военни дейци,оставили следа в историята на Русе и развитието на българската армия събраха в книга десетокласници от СУПНЕ "Фридрих Еберт". Книгата "За род и родина" е издадена със съдействието на Министерството на образованието и..

публикувано на 02.07.22 в 17:40
Пофесор Неделчо Цачев

Неделчо Цачев: Подценяването на мекотъканната травма може да доведе до болезнени симптоми

"Битовите инциденти в летния или по-скоро в пролетно летния сезон се характеризират с леки битови травми", каза за БНР  професор Неделчо Цачев, ръководител на Катедра "Ортопедия, травматология" във Военно-медицинска академия. По думите му увредата на..

публикувано на 02.07.22 в 15:14
Плаж Велека

Надежда Серафимова, Росица Димитрова и Ели Димитрова описаха в книга пътешествия

"57 обекта сме включили в книгата като пропорционално разделихме поравно броят, който всяка от нас да опише красивите кътчета", каза за БНР Надежда Серафимова от блога "Тефтерчето на един пътешественик", тя е участвала в подготовката  на изданието..

публикувано на 02.07.22 в 13:30

Проф. Петкова: Макулната дегенерация се появява при хора в напреднала възраст

"Макула е тази централна част на ретината, в очното дъно, която е отговорна за финното зрение. Там се намират много клетки, които възприемат светлинните импулси, импулсите за светлина, за движение, за цвят и те осигуряват зрението за четете,..

публикувано на 27.06.22 в 20:33

Репелентите са препарати, които отблъскват с миризмата си кръвосмучещите насекоми

"Там, където има разпространение на заболявания, които се пренасят от комари такъв риск съществува. Заболяванията са два типа. Има такива, които са ваксинопредотвратими, има и такива, които не могат да бъдат предотвратявани с ваксини поради липса на..

публикувано на 27.06.22 в 17:45
Албена Петрович-Врачанска

Новият албум на Албена Врачанска е DREAMLOVER

"Това е един концептуален албум, който е посветен на баритон саксофона. Това е най-големият от семейството на саксофоните, който съвсем отскоро през последните 20-30 години започва да развива един солов репертоар и специално оригинален репертоар", каза..

публикувано на 27.06.22 в 16:22

В Израел използват клоуни при обучението в училище

Не в една област Израел е първа в света. Обикновено е водеща в медицината, компютърните технологии, оръжейната промишленост или пустинното селско стопанство. Дали и в просветата има области, в които еврейската държава е първопроходец. Оказа се, че това..

публикувано на 27.06.22 в 14:44