Премиерът: Няма реална опасност за гражданите на София

Неуредени любовни отношения са причина за сигнала за атентат

| обновено на 24.03.16 в 12:26
Снимка: БГНЕС

Информацията за готвен атентат в района на хотел "Плиска" в София не отговаря на истината, съобщиха от правителствената пресслужба. За това е докладвал председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред премиера Бойко Борисов.

Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин, уточняват от правителствената пресслужба. Оттам допълват, че сигналът, който е проверен отслужбите, е подаден първоначално на телефон 112 и веднага е предаден на ДАНС и МВР.

Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги, категоричен е Борисов. Той уверява, че се проверява всеки сигнал, който би представлявал опасност.

Заплаха за сигурността на летище София няма, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Оттам допълват, че по-рано днес авиокомпания Wizz Air е имала проблем с аеронавигационните си карти, което е чисто технически проблем. Той вече е отстранен и полетите от София се осъществяват по разписание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

САЩ: Заплаха от тероризъм в София; МВР: Няма констатирана конкретна опасност

Няма констатирана конкретна заплаха за живота и сигурността на гражданите. Това заяви главният секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов по повод съобщение в интернет, че американското посолство в София е получило от Държавния..

обновено на 24.03.16 в 10:15

Цветанов: Сигналът за терористичен акт е опит за внушение

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов коментира, че разпространеният сигнал за възможен терористичен акт у нас е опит за внушение .  Има си точка за контакт. Службите имат координация и взаимодействие с..

публикувано на 24.03.16 в 12:12
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47