Цветанов: Сигналът за терористичен акт е опит за внушение

Депутати призоваха за по-сериозен ангажимент и укрепване на службите за сигурност

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов коментира, че разпространеният сигнал за възможен терористичен акт у нас е опит за внушение

Има си точка за контакт. Службите имат координация и взаимодействие с всички партньори. Аз не мога да кажа дали е фалшив, или не е, но мога да заявя категорично, че службите полагат максимални усилия, за да се проверява всеки сигнал. Един сигнал можеш да го установиш дали е фалшив, или не е, когато го провериш. Това, което заявявам категорично, е, че службите обменят информация в реално време с партньорските ни служби и по този начин не би трябвало да създаваме допълнително напрежение и някакъв страх в хората, защото целта на тероризма е да се всява страх.

Атанас Мерджанов от БСП призова за укрепване на капацитета на службите с кадри и финанси. Според Мерджанов не е сега моментът да бъдат правени промени в Закона за МВР. Това според него създава допълнителна несигурност в служителите и полицаите.

Бившият председател на вътрешната комисия Атанас Атанасов посочи, че всеки сигнал трябва да бъде проверяван. Той призова да не се нагнетява напрежение.

Красимир Каракачанов от ВМРО обясни, че България трябва да е готова за решаване на подобни проблеми. Той поиска и по-сериозен ангажимент на армията за предотвратяване на терористични атаки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

САЩ: Заплаха от тероризъм в София; МВР: Няма констатирана конкретна опасност

Няма констатирана конкретна заплаха за живота и сигурността на гражданите. Това заяви главният секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов по повод съобщение в интернет, че американското посолство в София е получило от Държавния..

обновено на 24.03.16 в 10:15

Премиерът: Няма реална опасност за гражданите на София

Информацията за готвен атентат в района на хотел "Плиска" в София не отговаря на истината, съобщиха от правителствената пресслужба. За това е докладвал председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред премиера Бойко Борисов . Проверката е установила,..

обновено на 24.03.16 в 12:26
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47