Марин Николов: У нас има криза на авторитетите

БНР Новини
Марин Николов и Николета Атанасова в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирил Чобанов

Може би очаквате днес в „Мрежата“ да обсъждаме оставката на Ивайло Калфин или желанието на поредната община да забрани носенето на бурки, или пък други политически сюжети, които несъмнено са важни и носят своите последици за обществото ни.
Ние обаче няма го направим, не защото подценяваме значимостта им, а тъкмо обратното – разбираме прекрасно важността на случващото се у нас и в същото време знаем, че зад кулисите на тези сцени се преплитат много по-дълбоки процеси, които често остават потулени и недосегаеми за всички нас, освен, ако не бъдат разкрити.
От кого?
От тези, които се изправят срещу скептицизма, страха, недоверието и заплахата – дори. Кои са те?
Преди броени дни Фондация „Радостина Константинова” раздаде наградите си за разследваща журналистика. Това е повод за разговора, който ще ви предложим днес в „Мрежата“. Гост в студиото е разследващият журналист Марин Николов, носител на наградата за разследваща журналистика за 2015 година. С него ще говорим за това какво е си разследващ журналист у нас и как въобще се случва това в полето на зависимости, корупционни схеми и липсата на чувство за дълг и чест.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!