Инспекторатът към ВСС иска допълнително 3 милиона лева и още 63 щатни бройки

Снимка: БГНЕС

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет иска допълнително 3 милиона лева и още 63 щатни бройки. Аргументът е, че органът е получил нови правомощия да следи за почтеността на магистратите. 
За да могат инспекторите и експертите да работят нормално, трябва да останат единствени обитатели на сградата, която в момента ползват заедно с Административен съд София-град, посочи главният съдебен инспектор Теодора Точкова. Тя представи исканията си пред членовете на Висшия съдебен съвет, които обаче ги определиха като преждевременни:
Нашето писмо беше да алармира институциите, тоест да им даде база, на която да мислят, която да съобразят, която да вземат предвид тогава, когато се решават такива важни държавни въпроси, каквито са новите правомощия на Инспектората.

Искането на Съдебния инспекторат за повече пари и щатни бройки беше прието за сведение от пленума на Висшия съдебен съвет.

Целия репортаж на Силвия Великова чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47