Лятото започва, а къмпингите "Каваците" и "Смокини" са занемарени и неподдържани

Снимка: БГНЕС
"Каваците" и "Смокини" са емблематични къмпинги по Южното Черноморие, на 3 километра от Созопол. Пясъчните дюни, които се намират там, са природни забележителности, обявени за защитена територия.

Край плажната ивица има десетки бунгала и каравани. Повечето от тях са в окаяно състояние, а цялата околност е замърсена от боклуци и строителни отпадъци.

В навечерието на новия туристически сезон двата къмпинга изглеждат неподдържани и занемарени. Това разказва в репортажа си кореспондентът на БНР в Бургас Даниела Костадинова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47