Първанов: Ген. Румен Радев е кандидат, който може да бъде подкрепен

АБВ и "Гергьовден" със споразумение за съвместни действия

| обновено на 03.08.16 в 15:10
Снимка: БГНЕС
Споразумение за съвместни действия подписаха партия АБВ и Движение "Гергьовден". Те направиха това с уговорката, че запазват идейните си различия, но ще търсят личностите, които ги обединяват. Според лидера на АБВ Георги Първанов и двете политически формации гледат на предстоящите президентски избори като очакван прелом в развитието на българския политически модел. 
Председателят на Движение "Гергьовден" Драгомир Стефанов се надява споразумението да е началото на формиране на по-широк политически съюз: 
Да опитаме да затворим вратата за всички видове разделения филства и фобства, които през последните години са ни обзели.
Георги Първанов коментира, че сред шестте предложения на БСП има кандидат, който да е избираем и успешен, а на фигурата на генерал Румен Радев Първанов гледа:
С респект, защото той наистина е един висок професионалист, дълбоко морален, почтен, свестен човек.
Първанов предупреди премиера Бойко Борисов, че резултатът от президентските избори може да не бъде в полза на ГЕРБ. По повод на реакцията на министър-председателя, относно рапорта за напускането на ген. Радев заяви:
Видях г-н Борисов много притеснен, да не кажа уплашенМоето послание е, че не е фатално да се загубят едни избори. Той трябва да свиква с тази мисъл. Не боли, аз съм губил преди повече от 20 години, след това съм печелил. Това е политиката, това е демокрацията. Ако се вкопчим във властта, ако държим на всяка цена да останем с всички средства, това никак не е добре.
А предстоящите преговори с БСП ще бъдат с отворен финал:
Каквото и да е решението, то не ни ангажира. Априори съгласие ние никъде не даваме.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниел Инков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Данаил Георгиев (вляво)

Данаил Георгиев, "Движение 21": Само обединение на левицата не стига за победа срещу ГЕРБ

Кандидатът ни за президент трябва да бъде човек със сериозен политически опит и да бъде решителен, каза в "Преди всички" Данаил Георгиев , заместник-председател на "Движение 21". Профилът е на човек, който да уплътни изцяло правомощията на президент..

публикувано на 03.08.16 в 08:26

"БСП лява България" застава зад Корнелия Нинова и генерал Румен Радев за президентските избори

След среща на ръководството на БСП и коалиционните партньори е взето решение те да издигнат кандидатурите на Корнелия Нинова и генерал Румен Радев за президентските избори. Решението е взето, въпреки днешното изказване на Нинова, че няма да се..

публикувано на 02.08.16 в 19:54
Корнелия Нинова

БСП с шест предложения за консултациите за кандидат-президент

Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Румен Гечев, Михаил Миков, Мая Манолова и генерал Румен Радев са имената, с които "БСП лява България" тръгва на разговори в лявото политическо пространство за кандидатури за президентските избори. Председателят на..

обновено на 02.08.16 в 16:51
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47