Българи в Гърция се оплакват от зачестили конфискации на автомобили с българска регистрация

Снимка: en.wikipedia.org
Българи, живеещи в Гърция, се оплакват от зачестили случаи на конфискувани автомобили с български регистрационни номера. Причината е, че в страната има изискване автомобили, които пребивават повече от 185 дни (или 6 месеца), да се пререгистрират с гръцки регистрационни номера. Ако това не бъде направено, се счита за митническо нарушение и се заплаща глоба. Стига се до спиране на автомобила от движение или до неговата конфискация.

За практиката на гръцките власти разказа в "Преди всички" Петър Анастасов – председател на Сдружението на българите на остров Крит.

Чуйте неговия разказ от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47