„Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка“

БНР Новини
Нешка Робева
Снимка: БГНЕС

Първа публиката в Добрич ще види най-новия спектакъл „Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка“. Това е съвместна работа на солистите, оркестъра и балета на Държавната опера в Русе, под ръководството на маестро Найден Тодоров и на екипа на Нешка Робева „Нешанъл Арт“. Но на 23 ноември в Добрич е само началото на голямо национално турне на „Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка“. Очаквайте това уникално артистично събитие и във Варна, Бургас, Панагюрище, Русе, Габрово, Шумен, Велико Търново, София, Плевен, Пловдив и Стара Загора.

Снимка

Шоу или спектакъл е българският „Фигаро…“? Отговорът е във властта само на зрителите, които ще чуят обединени в една драматургия прекрасните оперни и фолклорни гласове и инструменти. И единствено зрителите ще имат шанса да преживеят уникалното съчетание на между ритъма на класическия балет и ритъма на българското хоро.
Не е случайно, че името на спектакъла носи както самоирония, така и скрито послание. Но контрастът в драматургията обещава хем добро настроение, хем много чувство за хумор.
Талантът и всеотдайността на всички участващи в спектакъла български изпълнители са гаранция за успех. Обаче „Търси се Фигаро…“ е и добър повод заедно с Нешка Робева да погледнем в онова неосветено и неанализирано пространство между фолклора и класиката, за да видим как изкристализира вкусът на бъдещите български зрители.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!