Реформаторският блок няма как да състави правителство без подкрепата на ГЕРБ

| обновено на 22.11.16 в 16:01
Снимка: БГНЕС


Реформаторският блок няма как да състави правителство без подкрепата на ГЕРБ. Това обявиха те след срещата си с президента Росен Плевнелиев Божидар Лукарски и Найден Зеленогорски. Продължават политическите консултации на "Дондуков" 2 за ново правителство. Президентът търси вариант за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, включително програмен кабинет, или правителство на широкото съгласие, след като миналата седмица и от ГЕРБ, и от БСП потвърдиха, че нямат намерение да формират ново правителство в рамките на това Народно събрание. Днес Росен Плевнелиев разговаря и с представители на ДПС, които декларираха, че в настоящия парламент няма възможност за друг кабинет.

На разговорите между реформаторите и президента е поет ангажимент в парламента да бъдат подкрепени на второ четене проектобюджетът, антикорупционният и антитерористичният закон. За референдума и решението на депутатите Найден Зеленогорски каза, че не бива да се пишат закони на коляноПо решение на изпълнителния съвет на Блока, председателят на ДСБ Радан Кънев не е оторизиран да участва в днешната среща и той ще има отделен разговор с Плевнелиев.

Утре президентът ще се срещне с представители на Патриотичния фронт и Българския демократичен център. В четвъртък на среща на "Дондуков" 2 ще са от АБВ и "Атака".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Карадайъ: В настоящия парламент няма възможност за друг кабинет

ДПС  е против съставянето и назначаването на служебно правителство от   Росен Плевнелиев . Според тях мандатът на настоящия президент е изчерпан. С лед консултациите при държавния глава лидерът на движението Мустафа Карадайъ поясни, че до..

публикувано на 22.11.16 в 13:43
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47