Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: В настоящия парламент няма възможност за друг кабинет

Служебният кабинет трябва да бъде съставен от Радев според лидера на ДПС

Снимка: БГНЕС


ДПС е против съставянето и назначаването на служебно правителство от Росен Плевнелиев. Според тях мандатът на настоящия президент е изчерпан.

След консултациите при държавния глава лидерът на движението Мустафа Карадайъ поясни, че до 22-ри януари на настоящия президент му остава единствено и само да предаде властта на новоизбрания Румен Радев

Росен Плевнелиев няма нито юридическо, нито морално право да е част от този процес - включително да съставя каквото и да е служебно правителство и да участва при формирането на служебни правителства. Конституцията е ясна, но в момента на ход са политическите партии, да се седне на масата в диалог за този един преходен период, да се постигне консенсус - около три-четири неща. Няма нищо, ама нищо извънредно в тази ситуация и да отидем на едни нормални и честни избори, каза Карадайъ.

Мустафа Карадайъ беше категоричен, че настоящото Народно събрание е изчерпало възможностите за съставяне на друг кабинет, а оставката на сегашното се оценява като закъсняла. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна