Патриотичният фронт е готов да състави правителство в рамките на настоящия парламент

| обновено на 23.11.16 в 14:16
Снимка: БУЛФОТО

От Патриотичния фронт са готови да съставят правителство в рамките на настоящия парламент, ако президентът им връчи третия мандат. Тази позиция за експертно правителство патриотите ще заявят във вторник, когато се очаква да има Консултативен съвет при президента.


Вторият вариант за излизане от кризата според патриотите, е да продължи да управлява настоящото правителство, но с друг премиер.


След консултациите съпредседателят на ПФ Валери Симеонов обясни позицията си така: 

Този вариант ще бъде реализиран само при условие, че съберем необходимата подкрепа от останалите партии, ако във вторник на Консултативния съвет те решат да заявят подкрепа за съставянето на такова правителство. В противен случай ще бъде безотговорно да издигаме министри, но ние предложихме и вариант две. Ние сме съгласни и да остане това правителство, без този министър-председател, със съответните персонални промени. Тогава няма да има нужда от никакви служебни правителства, експертни, защото има необходимото мнозинство в този парламент. Той въобще не е изчерпан.

Ако има съгласие и готовност за едно експертно правителство, ние бихме взели мандата, коментира Красимир Каракачанов

Ако стигнем до хипотеза "програмно правителство", експертно, хората, които ще бъдат предлагани вътре, ще бъдат не партийни послушници или депутати, а ще бъдат хора грамотни, т.е. няма да има кой да ги командва по телефона. Ако има такова съгласие в българския политически елит, ако българските политици са отговорни, а не егоисти, добре - работим. Ако желаят предсрочни избори - отиваме на предсрочни избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47