Представяне на книгата "Кой управлява Европа" на Хосе Игнасио Торебланка

Снимка: ndk.bg


Довечера от 19 ч. в литературен клуб „Перото" в София ще бъде представена книгата „Кой управлява в Европа“ на испанския политолог и журналист Хосе Игнасио Торебланка.

Събитието ще се проведе с участието на директора на Институт Сервантес - София Хавиер Валдивиелсо и политолога и преподавател в Югозападния университет „Неофит Рилски“ -  проф. Лазар Копринаров.

Какви са последствията от разделянето на Европа  на „център“ и „периферия“ и застрашено ли е общото европйско бъдеще? Хавиер Валдивиелсо за вижданията на проф. Торебланка по ключовия за ЕС проблем:
 
Ситуацията провокира прокарването на много разделителни линии. Скъсване на връзките между Северна и Южна Европа, разделянето на Европа на кредиторите и Европа на страните-длъжници, на държавите от центъра и тези в периферията. Последствията за засегнатите страни е, че гражданите губят доверието си в Европейския съюз
.

Още по темата чуйте в репортажа на Валерия Николова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47