Петър Николов: В БСП са неприятно изненадани от състава на служебното правителство

Снимка: БГНЕС

Със сигурност в БСП са неприятно изненадани от състава на служебното правителство, защото, ако сегашните социологически проучвания са верни, ако трендовете, които съществуват пред партиите през последните месеци след президентските избори, се запазят, БСП ще загуби предстоящите парламентарни избори, тъй като по всичко изглежда, че ГЕРБ е първа политическа сила и че не сваля доверие, а БСП макар и наваксали доста от изоставането си, са трайно втора политическа сила. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" политологът Петър Николов:

Освен това по всичко изглежда, че потенциалните партньори на ГЕРБ, преди всичко Обединените патриоти и в някаква степен партията на господин Марешки, стоят добре и се оформя едно със сигурност правителство вдясно от центъра. В тази ситуация за БСП е от жизнено значение да има правителство, Петър Николовкоето контролира напълно, и това правителство буквално да злоупотреби с властта си, за да се опита да докара служебна победа на левицата. Това като че ли противоречи на интересите на президента Радев, който не иска да започне мандата си като държавен глава по такъв позорен начин и съставът на правителството показва тези му страхове.

Цялото интервю с Петър Николов можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47