ГЕРБ представиха приоритетите за новия мандат, за който партията ще се бори на предстоящия предсрочен парламентарен вот

Бойко Борисов поиска проверките, които се правят, да обхванат и предишния мандат

Времето на моята толерантност приключи, каза Борисов

| обновено на 03.02.17 в 16:50
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Днес от ГЕРБ представиха  приоритетите за новия мандат, за който партията ще се бори на предстоящия предсрочен парламентарен вот. Сред тях са - 1500 лева средна работна заплата, двойно увеличение на учителските заплати и  борба с корупцията по високите етажи на властта. 
ГЕРБ също така предвиждат отнемане на социалните помощи на родители, които не пращат децата си на училище. Ще се стимулират семействата с до три деца. 
ГЕРБ също така ще запази плоския данък и планира минималната работна заплата в края на следващ евентуален мандат на партията да достигне 650 лева.
В управленската си програма партията е заложила да отпадне депутатския имунитет и да има единен орган за борба с корупцията около комисията за отнемане на незаконното имущество. Преминаване на делата за корупция към специализиран съд и прокуратура, както и конфискуване на незаконно имущество. Главният прокурор ще трябва да се отчита на три месеца пред парламента. 
ГЕРБ също така имат намерение да въведат доброволна военна служба, както и задължително военно обучение в гимназиалния курс и университета. 

В енергетиката приоритет е изграждането на газов разпределителен център "Балкан", интерконекторни връзки и енергийна ефективност. От партията допускат и строителството на АЕЦ "Белене", но на базата частни инвестиции. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията се готви и за варианта изцяло мажоритарен вот. Той поиска проверките, които сега се правят по министерствата, да обхванат и предишния мандат, като даде пример:
Един министър - Драгомир Стойнев - точно преди нас взе решение без никакъв търг и конкурс, не за 50 хиляди за телефонна централа, а за пет милиарда долара реактор на "Уестингхаус" да закара в Козлодуй . Иако не бяхме дошли ние да спрем тази кражба, сега на двата милиарда и половина да дадем още десет милиарда лева. Какви пенсии, какви заплати, за какво щяхте да говорите тогава? 
Искам да кажа на моите опоненти: Времето на моята толерантност приключи, обобщи Борисов и добави: Темата за проверките само ме радва. 

Повече по темата чуйте от звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47