CABARET UNАBOMBER в ДНК на НДК

БНР Новини
Снимка: ndk.bg

CABARET UNАBOMBER очаква своите зрители в ДНК - пространството за съвременен танц и пърформанс на Националния дворец на културата тази вечер от 19.30 часа. Мултимедийният спектакъл е дело на режисьора Димитър Узунов и френската театралната трупа Фамий Мунди (Алан Карбонел, Барнабе Пероте, Селин Барк, Нуш Жугле-Маркюс).
Дизайнът на осветлението в спектакъла е дело на Рафаел Фирон. Музиката се изпълнява на живо от парижкия бийтбоксер Ромюалд Кагбо.
Сюжетът на CABARET UNАBOMBER е познат на българската публика от представлението „Праехидно”, получило „Икар”-и за драматургичен текст и за режисура през 2012 година. Пиесата на Здрава Каменова и Гергана Димитрова е преведена на френски от Мари Врина-Николов.
Спектакълът е режисьорска премиера в България за Димитър Узунов, който се завърна в София след 12 години в Париж и Ню Йорк. Във френската столица през 2008 година Димитър Узунов основава театралната трупа Фамий Мунди и още с първия спектакъл - „Сънят” - печели наградата на фестивала в Ница през 2010 година.
Официалната премиера на CABARET UNАBOMBER  ще бъде през април в Париж.









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!