Сашо Диков: Това, което е станало между Сашо Дончев и Цацаров, е абсурдно и чудовищно

Два медийни скандала - множество тъжни изводи

проф. Ивайло Дичев: Настъплението на корпоративния интерес ликвидира медийната среда

проф. Ивайло Дичев
Снимка: БГНЕС

Проф. Ивайло Дичев коментира в "Хоризонт до обед" два сюжета от седмицата, свързани със свободата на словото и журналистическата етика. 

Нормално е в една държава да има по-близки и по-критични към властта медии. Но тук става дума за това, че някакви лобита и интереси управляват медийния живот в България, подчерта проф. Дичев.

Лобистки център управлява големите медийни интереси. На нас ни се разиграва шоу. Има постоянна подмяна на сериозните теми – изместване на интереса на обществото – това е страшно, добави Дичев.

Сашо Диков, който е споменат в разказа на Сашо Дончев за разговора му с главния прокурор Сотир Цацаров, заяви, че това е най-чудовищният скандал в съдебната система. Главният прокурор няма нито едно повдигнато обвинение по горните етажи на властта. Това, което е станало между Сашо Дончев и Цацаров, е абсурдно и чудовищно, каза Диков. 

Проф. Дичев смята, че трябва да се притесняваме изключително много, особено от втория сюжет. Цялата медийна среда се управлява от единен център.

Може ли да имаме демокрация в такава среда – това е въпросът. Настъплението на корпоративния интерес ликвидира медийната среда.

Целите интервюта на Ирина Недева с Ивайло Дичев и със Сашо Диков чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47