Състоянието на съдебната система да бъде обсъдено на КСНС, апелират от "Правосъдие за всеки"

| обновено на 30.05.17 в 10:59
Снимка: Даниел Инков

Рисковете и заплахите за националната сигурност са тема на Консултативния съвет, който се провежда в президентството. Това е първото му заседание, свикано от държавния глава Румен Радев след встъпването му в длъжност. Съветът трябва да набележи мерки за укрепване на сигурността.

Със скандирания "Реформа" протестиращи пред президентството посрещнаха партийните лидери и ръководителите на службите, които участват в Съвета по национална сигурност. Представители на инициативата "Правосъдие за всеки" призовават да се обсъди тревожното състояние на съдебната система, посочи участник в протеста:

Консултативният съвет да разгледа проблемите в съдебната власт като заплаха за националната сигурност. Считаме, че там проблемите са толкова големи, че третият крак на устоите на държавата е силно повреден и следва да се вземе отношение, включително и да бъдат изслушани всички страни, които са адресирали казуса "ЦУМ гейт".

Този протест е под наслов "На кафе". Участниците в него заявиха, че ще останат да допият кафето си до края на заседанието на Консултативния съвет при президента.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниел Инков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47