Цацаров: Дълбочинната съдебна реформа е: "Наглите" в затвора

Снимка: БГНЕС

Разградският прокурор Огнян Дамянов е четвъртият изборен член на следващия Висш съдебен съвет от квотата на прокурорите. Той влиза в съвета чрез жребий и в конкуренция с Ясенка Шигарминова от Апелативна прокуратура-Пловдив. 

Вчера на втори тур прокурорите избраха първите си трима представители -  Даниела Машева, Георги Кузманов и Пламен Найденов. С уговорката, че законът предписва жребий, главният прокурор Сотир Цацаров изрази личното си мнение, че пряк избор  между събралите равен брой гласове Дамянов и  Шигарминова би бил по-доброто решение. Според него, един от ефектите от първите преки прокурорски избори за следващи съдебни кадровици е, че всеки редови прокурор ще носи отговорност за действията на прокурорската колегия.  

Обвинител номер едно коментира и все още незатихващия скандал с разрешеното от СГС предсрочно условно освобождаване на двама от групата за отвличания "Наглите", обвързвайки го с дебата за съдебната реформа:
Дълбочинната съдебна реформа е: "Наглите "в затвора. Просто и ясно. Вярно е, че условното предсрочно освобождаване е право, но нека това право бъде получавано само от тези, които го заслужават.

Апелативните съдии отказаха предсрочната свобода на Любомир Димитров - Гребеца. Все още няма решение по молбата на Ивайло Евтимов - Йожи.

Повече по темата може да научите от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47