Гръцката полиция провежда акция срещу разпространители на наркотици

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мащабна полицейска операция се проведе на гръцките острови Корфу и Закинтос. При нея бяха открити огромно количество бутилки с наркотично вещество, известно като газ на смеха. Задържани са и много от разпространителите на тези райски балони, които са изключително опасни, алармират лекарите. Няколко британски туристи на остров Крит са в тежко състояние в болницата след вдишване от този газ.

Властите предупреждават туристите за силния риск от използване на този газ, който поради ниската му цена, се разпространява масово, предимно в нощни заведения. Полицията извършва проверки и по другите гръцки острови.

Депутати дори настояват за промени в наказателния закон за още по-високи присъди за разпространение на наркотици.

Икономическа полиция извършва и масови арести за нелегални цигари, както и за фалшив алкохол. Заведения, в които са намерени бутилки алкохол с неизвестен произход, се затварят незабавно, отнема се разрешително и се повдига обвинение срещу собственика.

Проверките и арестите са денонощни и ще продължат, категорични са полицаите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Гърция е събрала три милиарда евро от пускането на нови петгодишни облигации

Гърция е събрала три милиарда евро от пускането на нови петгодишни облигации при лихва 4,625 процента, като офертите са били за над 6,5 млрд. евро, информират гръцките вестници днес. Някои от изданията определят този ход на кабинета като успешен, а други..

публикувано на 26.07.17 в 10:03

Полицията в Атина: Тонове нелегален алкохол са внесени от България в Гърция

Тонове нелегален алкохол са внесени от България в Гърция, съобщи полицията в Атина. Разследването продължава, като се издирва източникът на продукцията, съобщи директорът на "Икономическа полиция" Андреас Апостолопулос : Разкрихме две нелегални..

публикувано на 25.07.17 в 15:59
Пиер Московиси

Московиси: Ситуацията в Гърция бележи изумително подобряване, но не сме стигнали до края

Отношенията между ЕС и Гърция навлизат в нова фаза, но без това да означава, че сме стигнали до края на пътя. Това послание отправи европейският комисар по икономическите и валутни въпроси Пиер Московиси след среща днес в Атина с гръцкия президент Прокопис..

публикувано на 25.07.17 в 12:40
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47