Протести в Гърция заради плановете за въвеждане на пътни такси в отсечката Солун - Александруполис

Снимка: БГНЕС

В Гърция стачкуват работещите в магистралната компания "Егнатия одос". Причина за протеста стана планът на правителството за въвеждането на пътни такси в отсечката Солун - Александруполис. Според протестиращите налозите ще се отразят отрицателно върху туризма и ще доведат до скок в превоза на стоки. 

Протестите на работещите в магистралната компания са в подкрепа на жителите и бизнеса в района на Кавала и Комотини. Правителството предвижда да въведе още такси за използване на магистралата в посока Солун - Александруполис.

Няколко пъти жителите на района с протести спираха движението по магистралата. Подкрепя ги и местната власт. Въвеждането на още каси за пътни такси несъмнено ще се отрази на туризма, смята Съюзът на хотелиерите. Допълнителното заплащане ще повиши и цената на трансфера на стоки, както и движението на хората, които работят и живеят около Кавала и Комотини.

Въпреки протестите днес е обявена дата за оферти от страна на частни фирми, които ще обслужват новите каси.

Работещите в магистралната компания "Егнатия одос" подкрепят изцяло протестите на гражданите, се съобщава в декларация на стачкуващите.

Съюзът на превозвачите също е против въвеждане на още пътни такси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Полицията в Атина: Тонове нелегален алкохол са внесени от България в Гърция

Тонове нелегален алкохол са внесени от България в Гърция, съобщи полицията в Атина. Разследването продължава, като се издирва източникът на продукцията, съобщи директорът на "Икономическа полиция" Андреас Апостолопулос : Разкрихме две нелегални..

публикувано на 25.07.17 в 15:59
Пиер Московиси

Московиси: Ситуацията в Гърция бележи изумително подобряване, но не сме стигнали до края

Отношенията между ЕС и Гърция навлизат в нова фаза, но без това да означава, че сме стигнали до края на пътя. Това послание отправи европейският комисар по икономическите и валутни въпроси Пиер Московиси след среща днес в Атина с гръцкия президент Прокопис..

публикувано на 25.07.17 в 12:40

Гърция е събрала три милиарда евро от пускането на нови петгодишни облигации

Гърция е събрала три милиарда евро от пускането на нови петгодишни облигации при лихва 4,625 процента, като офертите са били за над 6,5 млрд. евро, информират гръцките вестници днес. Някои от изданията определят този ход на кабинета като успешен, а други..

публикувано на 26.07.17 в 10:03

Българска следа в разбит канал за нелегален алкохол в Гърция

Тонове нелегален метилов алкохол са внесени от България, съобщи гръцката полиция на специална пресконференция. Разследването продължава, като полицията търси българския източник на нелегалния алкохол. Сред арестуваните участници на нелегалния канал няма..

публикувано на 25.07.17 в 09:51

За първи път в Гърция граждани нападнаха и пребиха полицаи

Двамата полицаи, нападнати от роми, са в болница. Арестувани са всички, посегнали на служителите на реда. В Гърция досега не се беше случвало граждани да посегнат и бият полицаи, които изпълняват задълженията си. Случаят се разследва. Синдикатът на..

публикувано на 24.07.17 в 10:29
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47