Доц. Згуровски: Нужни са комплексни действия за мотивирането на децата за зимните спортове

Снимка: nsa.bg

Едни от най-атрактивните специалности в Националната спортна академия "Васил Левски" са в областта на снежните спортове. Причината - успехите, които в последните години записваме в биатлона и сноуборда, свързани с имената на Красимир Анев, Владимир Илиев, Радослав Янков и Александра Жекова.


Как премина кандидатстудентската кампания и как се представиха кандидатите на изпитите, обясни пред Радио София доц. Кръстьо Згуровски - ръководител на катедра "Снежни спортове".

Доц. Згуровски отбеляза, че зимните и снежните спортове са харесвани сред децата, а тепърва предстои да стане ясно дали посещенията у нас на известни спортисти за Световните купи по зимни спортове ще са достатъчни, за да мотивират децата да се занимават с тези спортове.

Все пак той изтъкна, че мотивирането им да се занимават със зимни спортове зависи от един комплекс от възпитателни мероприятия във всички сфери - училищния спорт, клубовете, семейната среда. Същевременно самите зимни спортове са скъпи и трябва да се мисли за достъпността до съоръженията за децата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!