Гърция е обхваната от мащабни пожари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мащабни пожари обхванаха Гърция, като най-силно засегнат е остров Закинтос.

За едно денонощие избухнаха 46 пожара в Гърция. Основните сили са насочени към ограничаване на стихията на остров Закинтос. Огънят доближава населени райони, но огнеборците успяха да прекъснат пътя на пожара към къщите в няколко села. В пепел се превърнаха маслинени дървета, има опасност да изгорят и животни. Няколко огнища се атакуват едновременно от самолети и хеликоптери по въздух, а също пожарни коли и огнеборци. Много доброволци са в помощ. В готовност е спасителен отряд от Атина.

На остров Крит в района на Йерапетра горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя. Огънят вече е овладян частично. В област Теспротия на границата с Албания се борят с огнена стихия, навлезла от съседната страна. Горят горски масиви. Няма риск за жителите.

Властите в Гърция посочват днешния ден, като рисков за пожари и предупреждават за забрана, да се пали огън в близост до гори, а също и да се влиза в горски райони, където духа силен вятър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

На много места в Гърция има огнени фронтове

На много места в Гърция са се образували огнени фронтове. Най-много са те в района на Аркадия, полуостров Пелопонес, на островите Закинтос и Кеа и в Централна Гърция, съобщават гръцките медии. Някои от огнищата са в близост да населени места. Огънят..

публикувано на 10.08.17 в 09:08

Властите в Гърция предупреждават за много висок риск от пожари

Властите в Гърция предупреждават за много висок риск от пожари в страната днес, съобщават гръцките медии. Рискът е от четвърта степен и важи за областите Атика, към която принадлежи столицата Атина, северната част на Егейско море и остров Евбея...

публикувано на 08.08.17 в 08:52

Нови големи пожари в Албания и Гърция

Нови пожари избухнаха през последното денонощие в много части на Албания, както и на гръцкия остров Тасос. В Албания са регистрирани седем нови горски пожари, при които са..

публикувано на 07.08.17 в 14:03

Нови пожари бушуват в Гърция

Половината от остров Китира изгоря. Огънят достигна до къщите и властите евакуираха жителите на четири села. С ров спасиха уникален манастир и огънят не успя да го изпепели. Огнеборците овладяха стихията, преди да превърне в пламъци и къщите...

публикувано на 07.08.17 в 11:29
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47