Родители, които подкрепят директора на СМГ, се събраха на протест пред училището


 Продължава напрежението, свързано с директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. Днес, за първи път, в знак на подкрепа за него родители на ученици от гимназията протестираха пред Регионалното управление по образование.

Мария Петрова, съпруга на заместник-директора на училището заяви:

Това си е поредната несправедливост. Стига в България са се гонели и хулили  качествените хора.

Родител на четири деца, три от които са в СМГ изтъкна, че гимназията е ремонтирана, а в нея има нови кабинети заради усилията на директора.

Родителите нарекоха Стоянов добър учител и добър директор. Те носиха плакати с надписи "Вън бюрократите от МОН!", "Искаме Стоянов!", "Не ни пипайте директора!.", чуха се и  скандирания "Кастрева - оставка". Събралите се се заканиха  да не допуснат Антони Стоянов да бъде уволнен и да протестират всеки ден пред Столичното управление по образование. Част от надоволните се срещнаха с началника на управлението Ваня Кастрева.

Вчера пред "Хоризонт" Кастрева съобщи, че са установени над 15 сериозни нарушения в гимназията, за които Антони Стоянов трябва да даде писмени обяснения в рамките на три дни. Също пред "Хоризонт" заместник-министърът на образованието Деница Сачева, каза, че министерството ще вземе решение за директора до края на седмицата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47