Томислав Дончев: Няма нужда от битка между институциите, има нужда от разговор

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев не вижда смисъл от битка между институциите, защото от това страдат само гражданите. Той коментира казаното от президента Румен Радев по-рано днес, че партия ГЕРБ води битка срещу него, и думите му: Ако търсят битка - ще я получат.

Дончев заяви: Няма нужда от битка между институциите, защото когато институциите вземат да воюват, от това страдат гражданите. Има място за емоции в политиката. Според мен, има нужда и от сблъсък, когато говорим за партии. Между институциите нужда от битки няма. Има нужда от разговор. Аз не съм преставал да разговарям с президента по всякакви прагматични въпроси.
Томислав Дончев не споделя и мнението на държавния глава, че Бойко Борисов губи контрол върху ГЕРБ. Разпадането на ГЕРБ е опорна точка, която се върти от 2013-а година, посочи Дончев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Румен Радев: Премиерът или губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен

Президентът Румен Радев смята, че ГЕРБ води битка срещу него. Радев коментира, че или премиерът Бойко Борисов губи контрол върху партията си, или насърчава ГЕРБ да води битка срещу президента. Президентът не вижда смисъл от среща с..

публикувано на 02.10.17 в 11:39
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47