ВСС прие указа за назначаването на Георги Чолаков начело на ВАС

Снимка: БГНЕС
Единодушно Висшият съдебен съвет прие указа за назначаването на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд. Преди време ВСС прие указа на държавния глава за връщането му начело на ВАС отново за сведение. Това беше основният акцент в днешното заседание на Съвета.

Вторият въпрос беше свързан с уреждане на битовите въпроси на висшите магистрати, тъй като част от тях не живеят в София и досега са нощували на хотел. Днес беше гласувана сума от 1000 лева за наем на жилище за всеки.

Стана ясно и че ВСС не е доволен от бюджета, който има за догодина, и ще се опита да направи нещо между първо и второ четене.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47