Седмица на италианската кухня представя най-добрите продукти и рецепти

Снимка: ЕПА/БГНЕС



Тази седмица Италия представи в цял свят най-добрите си кулинарни примери.

За втора година посолството на Италия в София, заедно с Италианския културен институт, Италианската търговска камара в България и Конфиндустрия България организираха Седмица на италианската кухня. 

За Седмицата на италианската кухня по света, разказва Емануеле Полио, заместник - посланик на Италия в България:  
Целта е да се покаже най-доброто от италианска кухня. И не става въпрос само за кулинария. Става въпрос за култура! Разбира се, това има и голямо отражение за италианската икономика и за износа на страната ни. Идеята е в рамките на една седмица да обединим всички тези сектори - хранителния, икономическия и културния. 

Сред организаторите на събитията е Конфиндустрия България, асоциацията на италианските инвеститори, които развиват бизнес у нас. 

Италианската кухня е отлична. Тя е водеща в целия свят. За нас най-важното при организирането на събитията е да дадем пример за най-добрите продукти и най-добрите рецепти, които можем да представим на местната публика. Това е начин да направим мост, да свържем България и Италия чрез храната и хубавите вина. Искаме да покажем каква е нашата култура, какви са нашите традиции и по този начин да демонстрираме какво сме ние и какъв е вкусът на Италия, казват от асоциацията.

Към събитията имат интерес не само специалистите, казва заместник - посланикът на Италия у нас Емануеле Полио:   
Трябва да ви кажа, че със сигурност българите са много големи почитатели на италианската култура. В България съм от три години и усещам, че има голямо приятелство между двете страни и голяма страст от страна на българите към Италия. Чувството е взаимно. И италианците изпитват все по-голям интерес към България.  Данните го показват. През последната година притокът на италиански туристи към вашата страна се е увеличил с 25 процента. Събития като това служат, за да насърчаваме взаимния интерес между двете страни. Мислейки за Италия, първото, което му хрумва на човек, винаги е италианската кухня. Резултатът и ефектът от подобни събития е да напомнят още веднъж колко много българите се интересуват от италианската кухня и култура и от Италия като цяло. Има силно търсене на Италия в България и ние се стараем да отговорим.

Целия репортаж на Мира Стефанова можете да чуете  в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47