Събота 150

„Събота 150“ е обзорно, аналитично и коментарно предаване за външна политика. 

Излъчва се в събота от 9:30 до 12:00 часа. 

Водещи: Деян Йотов, Весела Владкова

Публикации

Защо Матео Ренци предизвика правителствена криза в Италия точно сега?

В най-новата политическа криза в Италия о сновният играч отново е Матео, но за разлика от август 2019-а, не Матео Салвини, а Матео Ренци. На 13-и януари бившият премиер обяви, че партията му "Италия Вива" се изтегля от управлението. Обясни, че е..

публикувано на 16.01.21 в 13:27
Ангела Меркел с лидерката на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер

Рихард Хилмер: Само лидер на ХДС, избран с убедително мнозинство, може да претендира за канцлер

Днес може би ще знаем, кой е претендентът за поста на  Ангела Меркел . На многократно отлаган заради пандемията конгрес, управляващата партия в Германия, Християндемократическият съюз, избира председател на първия си в историята изцяло..

публикувано на 16.01.21 в 12:08

Д-р Андре Постерт: Съпротивата срещу държавни решения е легитимна, ако се придържа към законите

През 1789 г. Декларацията за правата на човека и гражданина, приета от френското Национално учредително събрание, признава като естествено и неотменимо правото на гражданите на съпротива срещу всяко потисничество, наред със свободата на личността,..

публикувано на 16.01.21 в 12:05
Владимир Шопов

Владимир Шопов: Медийното присъствие на Китай в Югоизточна Европа нараства

Медийното присъствие на Китай в Югоизточна Европа, включително и в България, значително е нараснало през последните десетина години . Това се случва, като част от многоходовата стратегия на Пекин за отваряне към света, като реакция на глобалната криза..

публикувано на 16.01.21 в 11:23

Експерти: Туитър и Фейсбук имат право да блокират профилите на Тръмп

Близо 89 милиона последователи има Тръмп в Туитър. След атаката на Капитолия профилите на президента на Съединените щати Доналд Тръмп в редица социални медии бяха блокирани. Отнетата му свобода на изразяване Twitter, Facebook и компания..

публикувано на 16.01.21 в 11:00
Андон Балтаков

Андон Балтаков: Традиционните медии могат да върнат ролята си само като казват истината

" Тръмп създаде усещането в част от американското общество, че медиите не отразяват пълноценно и цялостно събитията и настроенията в американското общество ". Това каза в предаването "Събота 150" Андон Балтаков - журналист с над 20-годишен опит в..

публикувано на 16.01.21 в 10:32

Ричард Кремър: Импийчмънтът е като намордник за Тръмп

Над половината от американците и всеки осми републиканец смята, че президентът Доналд Тръмп трябва да бъде съден за щурма на Капитолия на 6 януари. Петима души загинаха тогава. Въпреки това Тръмп продължава да има твърда подкрепа от..

публикувано на 16.01.21 в 09:58

Проф. Кай Хафез: Който иска да пребори популизма, трябва да пребори расизма и ислямофобията

„Техният свят рухва, нашият се строи.” Така съветник на Марин Льо Пен коментира изборната победа на Доналд Тръмп преди четири години. Един бърз поглед върху рейтинга на популистите и крайната десница показва, че се намират в отстъпление. В..

публикувано на 16.01.21 в 09:46
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Няма да се учудя, ако интерконекторът с Гърция се забави до 2022 г.

„ Южният газов коридор е добра новина за Югоизточна Европа и за диверсифициране на източниците на природен газ за региона . Трансадриатическият тръбопровод беше компромисно решение, по-малък от първоначално планирания. Имаме алтернативни количества газ..

обновено на 09.01.21 в 20:27

Къде стои границата между свободата на словото и шпионажа

Къде стои границата между свободата на словото и шпионажа ? Пред кого и как отговарят за действията си Великите сили? Превърнаха ли се волно или неволно Джулиан Асандж и Уикилийкс в геополитическо оръжие? Тези дискусии съпътстват цялата история по..

публикувано на 09.01.21 в 14:46