Събота 150


Публикации

Робърт Могилники

„Параграф 22“ за износителките на петрол от Персийския залив

„Параграф 22“ в Персийския залив - така най-точно може да се опише икономическата ситуация в държавите - износителки на петрол в региона, заяви в интервю за „Събота 150“ президентът на вашингтонския Институт за арабските държави от залива Робърт..

публикувано на 25.07.20 в 13:43
Органите на реда се опитват да разпръснат протест в Портланд.

Карол Уилямс: Тактиката на Тръмп напомня за КГБ през 80-те години

Мъже, облечени в камуфлажни дрехи с маски на лицата, без обозначителни знаци, тежко въоръжени, патрулират по улиците, арестуват хора, вкарват ги в микробуси също без знаци и ги отвеждат в незнайна посока. На такива сцени станахме свидетели тази..

публикувано на 25.07.20 в 13:12
Чарлз Крийл

Д-р Чарлз Крийл: Микротаргетирането излиза извън разрешените по закон кампании

В дългоочаквания доклад на Комисията по разузнаването и сигурността към Камарата на общините (долната камара на британския парламент) се говори за това, че Русия гледа на Великобритания като на „основна мишена“.  Дълго време се очакваше излизането..

публикувано на 25.07.20 в 12:55
Руският президент Владимир Путин.

Едуард Лукас: Хватката на Путин върху властта отслабва

С 9 месеца закъснение тази седмица най-после беше публикуван докладът на Комисията по разузнаването и сигурността в Камарата на общините на британския парламент, озаглавен „Русия“. Вместо да отговорят обаче на въпроса дали Москва е изиграла..

публикувано на 25.07.20 в 12:35
Ахмет Давутоглу

Има ли алтернатива управлението на Ердоган в Турция

През ноември миналата и през март тази година в Турция се появиха две нови партии, оглавявани от бившия вицепремиер и икономически министър Али Бабаджан и бившия премиер и външен министър Ахмет Давутоглу. За първи път политици от управляващата Партия..

публикувано на 25.07.20 в 12:22

Ще бъде ли трайна мобилизацията на ислямския електорат заради „Св. София“ в Истанбул

Преди две седмици турският президент Реджеп Ердоган подписа указ за превръщане на „Св. София“ от музей отново в джамия. С тази стъпка Ердоган влезе в историята, нареждайки се до основателя и първи президент на нова Турция - Мустафа Кемал..

публикувано на 25.07.20 в 12:09
Лаура Кьовеши

Михаел Мартенс: В България се оказа невъзможно да се появи личност като Лаура Кьовеши

Не са една и две статиите, с които Михаел Мартенс е успявал да разбуни Балканите. Последната е за Марко Перкович-Томпсън - скандален хърватски фолк певец, прочут с антисръбски и профашистки изпълнения. Неотдавна германският журналист Мартенс,..

публикувано на 25.07.20 в 11:45
Джузепе Конте на европреговорите в Брюксел.

Федерико Фубини, „Кориере дела Сера“: Трудно е да си евроскептик в Италия днес

Най-тежко засегната от коронавируса в Европа държава получава 28% от фонда Бъдещето на Европейския съюз или 81 милиарда евро под формата на безвъзмездна помощ и 127 милиарда заеми. Това е с 36 милиарда повече от първоначалното предложение на..

публикувано на 25.07.20 в 11:16

Кои са „пестеливите“ в ЕС и има ли нова ос на влияние в общността

Както природата, така и ЕС се оказа, че не търпи празно място - в нишата, освободена от Великобритания, се настаниха „пестеливите пет“, начело с Нидерландия и Австрия. Как разчетоха брюкселските кореспонденти Марк Пеперкорн от нидерландския в. „Де..

публикувано на 25.07.20 в 10:52

Дуел между два дуета – как протекоха европреговорите в Брюксел

Всички са победители - това разбрахме след почти рекордно дългата среща на върха на ЕС, първата лична среща на европейските лидери от началото на пандемията. Германия, която председателства Съвета на ЕС, и Франция са победители, защото в крайна сметка..

публикувано на 25.07.20 в 10:28