Събота 150


Публикации

Тони Николов

Тони Николов: Съвременна Франция се крепи на много радикален секуларен модел

" Републиката срещу ислямистите звучи като сблъсък на цивилизациите и горе-долу за това става дума ", така журналистът и философ  Тони Николов коментира заявената от френския президент Еманюел Макрон нова политическа мисия, в контекста на  убийството на..

публикувано на 24.10.20 в 12:30

Ще се стигне ли до прекратяване на митническото споразумение между ЕС и Турция

Малко вероятно е да се стигне до прекратяване на митническото споразумение между Европейския съюз и Турция, прогнозира в предаването "Събота 150" Гюнтер Зойферт от Германския институт за международни отношения и сигурност. По думите му Брюксел..

публикувано на 24.10.20 в 11:55
Боби Бобев

Боби Бобев: Ако има обвинение срещу Хашим Тачи, той няма да се скрие

"Не очаквам съдът да не даде публичност на своето решение за Хашим Тачи, защото той е поел ангажимент да подаде оставка".  Така д-р Боби Бобев, бивш посланик на България в Косово и в Албания, коментира в предаването „Събота 150“ очакването  Съдът в..

публикувано на 24.10.20 в 11:52
Любчо Нешков

Любчо Нешков: Зоран Заев е заложник в чужд геополитически проект

"Не идването в София на Любчо Георгиевски е важно за преговорите, а завръщането му в Скопие". С тези думи Любчо Нешков от агенция БГНЕС коментира  пред БНР визитата в България на бившия премиер на Македония Любчо Георгиевски и добави: "Той е изправен..

публикувано на 24.10.20 в 11:25
Борис Джонсън

Алан Уейджър: ЕС се опитва да изкопчи повече от Обединеното кралство, без да прави компромиси

Четири години след референдума за Брекзит Обединеното кралство, вместо Европейския съюз, изглежда по-крехко формирование. За това допринасят много фактори - националистическата и популистка политика на премиера Борис Джонсън, неяснотите около..

публикувано на 24.10.20 в 11:01

Вторият президентски дебат в САЩ не успя да размести тектонично нагласите за вота

10 дни преди деня на изборите Доналд Тръмп и Джо Байдън се срещнаха за втори и последен президентски дебат в Нешвил, Тенеси. Този път нямаше брутални прекъсвания и недовършени тези - може би заради промяна в правилата за дебата, според които..

публикувано на 24.10.20 в 10:43
Доналд Тръмп и Джо Байдън

Възможна ли е реформа на изборния процес в САЩ

270 - това е заветното число, в което са се прицелили Доналд Тръмп и Джо Байдън. Толкова са гласовете, които те трябва да спечелят в Избирателната колегия. Изборите за президент в Съединените щати не са национални, там държавен глава избира..

публикувано на 24.10.20 в 10:29

Огнян Минчев: Тръм ще бъде антиевропейски президент, Байдън ще съживи НАТО

" Във втората част на мандата си Тръмп избра стратегия на създаване и подкрепа на ключови партньори на САЩ във всеки регион на света ".  Това каза пред БНР политологът доц. Огнян Минчев - преподавател по политически науки в Софийския университет. По..

публикувано на 24.10.20 в 10:01

Цигуларката Красимира Желязкова - Джоунс: Постепенно ни заменят с всякакви онлайн сурогати

Миналата седмица 400 музиканти на свободна практика се събраха пред британския парламент в знак на протест срещу пренебрежителното отношение на правителството към тяхната съдба по време на пандемията. Внушителният импровизиран оркестър..

публикувано на 17.10.20 в 15:57

Алан О’Дъфи: Британските министри само се фукат, оставиха музикантите на дъното

Обръчът около музикалната индустрия с разрастването на пандемията от Covid-19 се затяга все повече. Проучване във Великобритания показва, че 87 процента от музикантите на свободна практика ще заработят по-малко от 20 000 паунда годишно, което е..

публикувано на 17.10.20 в 15:43