Мони вече ходи на училище, а "Българската Коледа" му помага, за да бъде по-независим

Днес разказваме историята на Симеон Цвятков от София. Мони е на 7 месеца, когато педиатърката му забелязва, че не се обръща и не стои изправен, което е присъщо за дете на неговата възраст. След консултация при невролог родителите му го водят в Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа и при доц. д-р Иван Чавдаров, където се установава, че има вътрешна хидроцефалия и корова атрофия. Не е ясно какво е довело до състоянието му, но започва незабавно лечение. Момчето пропълзява на 1 г. и 8 м. и прохожда на 4 г. и 3 месеца.

Чрез даренията от „Българската Коледа“ Мони, както и други подпомогнати деца с детска церебрална парализа, успяват да достигнат по-голяма независимост, смята майка му Десислава Цвяткова.

От септември Мони вече ходи и на училище.

Десислава Цвяткова забелязва, че въпреки възможността Мони да посещава масово училище, образователната ни система все още не е достатъчно подготвена за децата със специални потребности. Но все пак усилията в момента са насочени към заниманията с логопед, за да може Мони да напредва с останалите деца.

Да станеш дарител на "Българската Коледа" пък е още по-лесно. Просто изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. И не забравяте - кампанията "Българската Коледа" не завършва с коледните празници. SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!