Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската Коледа

Снимка

в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания


Снимка  събира и представя мечтите на децата от "Българската Коледа"

Вече 17 години „Българската Коледа“ помага за подобряване грижата за децата с различни тежки заболявания. Всички тези деца изпитват специфични затруднения и имат специални потребности, които забавят тяхното оздравяване и развитие.

Именно, за да помогне тяхната навременна диагностика и лечение, „Българската Коледа“ обединява усилията и съпричастността на хората за подпомагане чрез осигуряване на съвременна медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.
Инициативата предоставя подкрепа и на конкретни деца, за да успеят да се преборят с болестта още в ранното си детство.

Според последни проучвания, онкологичните заболявания, генетичните увреждания, недоносеността, психичните разстройства, вкл. и такива, свързани с развитието, са най-честите сериозни заплахи за здравето на децата днес.

Новото издание на „Българската Коледа“ - 2019/2020 си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на децата и като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения, както и в рехабилитационни центрове, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за подобряване на диагностиката и лечението на тези заболявания, и функционират като референтни центрове.

За да помогнете и вие - изпратете SMS на номер 1117 за А1, Vivacom и Telenor.

За фиксирани абонати на А1 и Vivacom се обадете на номер 0900 1117.

Публикации

15-годишната Ивон получава подкрепа от "Българската Коледа" повече от 13 години

Ивон Петрова е на 15 години и страда от детска церебрална парализа. Майка й Бранимира Боянова споделя, че повече от 13 години, детето се подпомага от „Българската Коледа“. „Нещата вървят бавно, но сме благодарни на тази подкрепа и на тази..

публикувано на 13.12.23 в 16:14

Благодарение на "Българската Коледа", 5-годишната Антония посещава ерготерапия

Антония Антонова Кралева е на 5 години. Страда от Детска церебрална парализа и епилепсия. Майка й Елена Чолакова споделя, че детето се чувства добре, ходи на плуване и на езда. Посещава държавна детска градина, в която специализирани учители й..

публикувано на 12.12.23 в 14:52

"Има много приятели и вече комуникира с тях" – Александър и борбата му с невросензорна загуба на слуха

Александър Георгиев Дойчев е на 8 г. и страда от двустранна невросензорна загуба на слуха. Неговата майка Любка Дойчева споделя, че детето е добре и вече е ученик във втори клас. Благодарение на кампанията "Българската Коледа", Александър..

публикувано на 30.11.23 в 16:02

Бащата на Ясен: Подобрението идва с труд и постоянство

Ясен Георгиев Кръстанов от Елин Пелин страда от генерализирано разстройство на развитието . Баща му разказва, че момчето ходи на логопед, ерготерапия и други процедури. Част от терапевтичните сеанси са финансирани от „Българската Коледа“...

публикувано на 28.11.23 в 13:12
Българската Коледа

Робот помага за възстановяване на ръката на 5-годишния Димитър

Диагнозата "парализа на раменен сплит при родова травма" е поставена на 5-годишния Димитър Дрянков. Парезата е частична, а майката Костадинка Дрянкова се надява, че непрекъснатите процедури, които се извършват на момчето, някой ден ще дадат своя резултат..

публикувано на 19.12.19 в 13:03
Българската Коледа

Иван, който проговори с помощта на "Българската Коледа"

Днешният разказ за децата от “Българската Коледа” ни среща с Иван Иванов от гр. Елин Пелин. Иван е на 17 години, обича да бъде сред хора, да им помага с цялото си сърце. Това го кара да се чувства полезен в създаването на хубави неща - покрив на съседска..

публикувано на 12.12.19 в 11:29

Благодарение на „Българската Коледа“ Елизабет ходи на рехабилитация

10-годишната Елизабет Станчева от Костинброд  прави първите си стъпки едва на тази възраст, благодарение на чужда помощ. Тя е с детска церебрална парализа и е едно от децата, на които инициативата „Българската Коледа” дарява средства за лечение...

публикувано на 11.12.19 в 16:49

13-годишният Виктор ходи на логопед с помощ от "Българската Коледа"

Едно от децата, което се нуждае от помощ от инициативата "Българската Коледа", е 13-годишният Виктор Орлин Вълчев. Момчето е с детска церебрална парализа, агенезия на корпус калозум или нарушение в развитието на мозъчната структура между двете..

публикувано на 11.12.19 в 16:17

"Българската Коледа" помага на феята Леа да порасне

Леа Саздова от Елин Пелин е само на 5 години, но вече рецитира дълги стихотворения и цели сцени от филми, а от една година "Българската Коледа" ѝ помага, за да расте здрава и уверена.  С дарените средства Леа провежда терапия с хормон на растежа, а..

публикувано на 09.12.19 в 16:25

"Българската Коледа" осигури нов апарат за кардиопулмонален стрес тест за МБАЛ НКБ

В Детската клиника към Националната кардиологична болница се очаква всеки момент да пристигне новият апарат за кардиопулмонален стрес тест, който е на стойност над 100 хиляди лева. Благодарение на "Българската Коледа" много деца със сърдечни проблеми ще..

публикувано на 19.12.18 в 15:52