Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската Коледа

Снимка

в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания


Снимка  събира и представя мечтите на децата от "Българската Коледа"

Вече 17 години „Българската Коледа“ помага за подобряване грижата за децата с различни тежки заболявания. Всички тези деца изпитват специфични затруднения и имат специални потребности, които забавят тяхното оздравяване и развитие.

Именно, за да помогне тяхната навременна диагностика и лечение, „Българската Коледа“ обединява усилията и съпричастността на хората за подпомагане чрез осигуряване на съвременна медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.
Инициативата предоставя подкрепа и на конкретни деца, за да успеят да се преборят с болестта още в ранното си детство.

Според последни проучвания, онкологичните заболявания, генетичните увреждания, недоносеността, психичните разстройства, вкл. и такива, свързани с развитието, са най-честите сериозни заплахи за здравето на децата днес.

Новото издание на „Българската Коледа“ - 2019/2020 си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на децата и като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения, както и в рехабилитационни центрове, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за подобряване на диагностиката и лечението на тези заболявания, и функционират като референтни центрове.

За да помогнете и вие - изпратете SMS на номер 1117 за А1, Vivacom и Telenor.

За фиксирани абонати на А1 и Vivacom се обадете на номер 0900 1117.

Публикации

Българската Коледа

Робот помага за възстановяване на ръката на 5-годишния Димитър

Диагнозата "парализа на раменен сплит при родова травма" е поставена на 5-годишния Димитър Дрянков. Парезата е частична, а майката Костадинка Дрянкова се надява, че непрекъснатите процедури, които се извършват на момчето, някой ден ще дадат своя резултат..

публикувано на 19.12.19 в 13:03
Българската Коледа

Иван, който проговори с помощта на "Българската Коледа"

Днешният разказ за децата от “Българската Коледа” ни среща с Иван Иванов от гр. Елин Пелин. Иван е на 17 години, обича да бъде сред хора, да им помага с цялото си сърце. Това го кара да се чувства полезен в създаването на хубави неща - покрив на съседска..

публикувано на 12.12.19 в 11:29

Благодарение на „Българската Коледа“ Елизабет ходи на рехабилитация

10-годишната Елизабет Станчева от Костинброд  прави първите си стъпки едва на тази възраст, благодарение на чужда помощ. Тя е с детска церебрална парализа и е едно от децата, на които инициативата „Българската Коледа” дарява средства за лечение...

публикувано на 11.12.19 в 16:49

13-годишният Виктор ходи на логопед с помощ от "Българската Коледа"

Едно от децата, което се нуждае от помощ от инициативата "Българската Коледа", е 13-годишният Виктор Орлин Вълчев. Момчето е с детска церебрална парализа, агенезия на корпус калозум или нарушение в развитието на мозъчната структура между двете..

публикувано на 11.12.19 в 16:17

"Българската Коледа" помага на феята Леа да порасне

Леа Саздова от Елин Пелин е само на 5 години, но вече рецитира дълги стихотворения и цели сцени от филми, а от една година "Българската Коледа" ѝ помага, за да расте здрава и уверена.  С дарените средства Леа провежда терапия с хормон на растежа, а..

публикувано на 09.12.19 в 16:25

"Българската Коледа" осигури нов апарат за кардиопулмонален стрес тест за МБАЛ НКБ

В Детската клиника към Националната кардиологична болница се очаква всеки момент да пристигне новият апарат за кардиопулмонален стрес тест, който е на стойност над 100 хиляди лева. Благодарение на "Българската Коледа" много деца със сърдечни проблеми ще..

публикувано на 19.12.18 в 15:52

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на..

публикувано на 18.12.18 в 16:35

Педиатрията на Александровска болница получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат

Университетската болница "Александровска" получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат, благодарение на миналогодишното издание на дарителската кампания "Българската Коледа". Апаратът е необходим на Клиниката по педиатрия, превърнала се в своеобразен..

публикувано на 17.12.18 в 16:55

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на..

публикувано на 13.12.18 в 16:02