Нови демонстрации в страната в защита на обвинения за убийство пловдивски лекар

| обновено на 06.03.18 в 21:03
Снимка: Радио Пловдив

Десетки пловдивчани се събраха и днес на площад „Съединение“ в защита на д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на криминално проявения Жоро Джевизов – Плъха.

„Нашето основно желание в момента е народните представители и всички онези, които имат възможност за законодателна инициатива, да ни чуят“, каза от микрофона Юри Танев.

Митинг в подкрепа на д-р Димитров имаше и в Бургас и Габрово.

За спешна промяна в законите за частната собственост и възможността тя да бъде защитавана настояха близо 50 демонстранти в Сливен.

С плакати „Моят дом е моята крепост“ и „Мястото на рецидивистите е в затвора“ хората изказаха съпричастността си към д-р Димитров и поискаха да могат да защитават домовете си от крадци.

„Не може, независимо какви хора идват във вашия дом, те да бъдат абсолютно галени от закона и никой да не обръща внимание на това, което се случва. Искаме спешна промяна на закона. Да може всеки един от нас да защити себе си, семейството си и дома си“, казаха участници в протеста.

Иван Димитров бе пуснат от ареста по-рано днес с мярка „подписка“. Прокуратурата му повдигна обвинения за причиняване на смърт при превишаване пределите на неизбежната отбрана и за притежание на незаконно оръжие.

В негова подкрепа се обявиха колегиите на Българския лекарски съюз и стоматолози от различни градове в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47