Валентин Радев: Причината за катастрофата е съприкосновението между лекия автомобил и автобуса

Снимка: БГНЕС
"Причината за катастрофата е, че има съприкосновение между лекия автомобил, мисля, че "Рено" беше марката, и автобуса, който е карал в нормалното платно. Имало е изпреварване от страна на лекия автомобил и вероятно нещо е станало между тях. С около 95-96-97 километра в час се е движел автобусът. Изпреварван е с не голяма скорост от лекия автомобил. Станало е някакво съприкосновение. Дама е карала лекия автомобил", заяви министър Валентин Радев на извънреден брифинг.

"Искам да изкажа съболезнования на близките и приятелите на загиналите. Следствието продължава в момента. Тежко ранените са в София. До час - час и половина, не по-рано, ще трябва да се огледа автобусът. Ще го изправят след малко, за да бъде огледан допълнително. След това ще видим как ще бъде транспортиран. Чакаме колите, за да бъдат транспортирани загиналите, така че да имат търпение тези, които са на магистралата. МВР е оказало съдействие на министрите Ивайло Московски и Николай Нанков и е осигурило достъп до офиса на фирмата-превозвач в София, където се проверяват документи", допълни Радев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Шестима загинали при тежка катастрофа с автобус на АМ "Тракия" в района на Вакарел

Шестима загинали и повече от 20 души са ранени при катастрофата с автобус, станала на автомагистрала "Тракия" в района на Вакарел. Някои медии съобщават за 10 жертви, но тази информация все още не е потвърдена от органите на реда. Автобусът се е..

обновено на 13.04.18 в 14:50

МВР отвори телефонни линии за информация за катастрофата при Вакарел

МВР е отворило телефонни линии, където близки на пострадалите могат да получат информация за тях. Телефонните номера са 02 982 51 54 и 0889 94 42 60, заяви министър Валентин Радев на извънреден брифинг.  На телефоните ще има дежурен, който ще разполага с..

обновено на 13.04.18 в 16:27

Младен Маринов: Имало е странично съприкосновение между катастрофиралия автобус и леката кола

"В 11.18 часа е постъпил сигнал за настъпило ПТП. Незабавно са изпратени екипи. В рамките 10 минути първите полицейски коли са били на място. На място вече е имало други участници в движението, които също са спрели, за да окажат помощ на пострадалите...

обновено на 13.04.18 в 14:53

Кирил Ананиев: Загиналите са шестима, пострадалите са настанени в 6 болници

„Искам да благодаря на Спешната медицинска помощ, която беше изключително адекватна, работи по невероятно професионален начин и помогна на пациентите до момента, в който постъпиха в болница. В болниците е създадена пълна организация и като апаратура, и..

публикувано на 13.04.18 в 15:54

Няма списък с имената на хората, пътували в катастрофиралия автобус

В катастрофиралия автобус на фирма "Юнион Ивкони“ са пътували 7 души от Бургас, 8 от Айтос, 2-ма от Карнобат, 5-ма пътници са се качили в Сливен, един в Пазарджик, а останалите 22-ма души пътуват от Стара Загора. Списък с имената на хората няма, нито..

публикувано на 13.04.18 в 15:01
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47