Кирил Ананиев: Загиналите са шестима, пострадалите са настанени в 6 болници

Снимка: БГНЕС
„Искам да благодаря на Спешната медицинска помощ, която беше изключително адекватна, работи по невероятно професионален начин и помогна на пациентите до момента, в който постъпиха в болница. В болниците е създадена пълна организация и като апаратура, и като медикаменти. Екипите работят безупречно“.

Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг в болница "Света Анна", където са настанени част от пострадалите при катастрофата на АМ "Тракия", при която автобус се преобърна в канавката:

"Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно ме уведомяват за това в какво състояние са те.

В Окръжна болница видях настанените в Спешното отделение и влязох в хирургичното отделение, където видях и самата операция на жената  в най-тежко положение.

До този момент жертвите са 6, а хоспитализираните - 23-ма души. Най-тежките случаи са в „Света Анна“ - четири жени, от които казват едната е в най-най тежко положение.

В „Пирогов“ има четирима, във ВМА - трима, в ИСУЛ -  трима, в „Света Анна“ - 10, в Токуда – двама и в „СофияМед“ - един - шофьорът на автобуса. Няма опасност за живота му".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Шестима загинали при тежка катастрофа с автобус на АМ "Тракия" в района на Вакарел

Шестима загинали и повече от 20 души са ранени при катастрофата с автобус, станала на автомагистрала "Тракия" в района на Вакарел. Някои медии съобщават за 10 жертви, но тази информация все още не е потвърдена от органите на реда. Автобусът се е..

обновено на 13.04.18 в 14:50
Комисар Бойко Рановски

Движението по магистрала "Тракия" се извършва двупосочно в платното към Бургас

Движението по магистрала "Тракия" е възстановено двупосочно в платното, посока Бургас, заяви за "Хоризонт" началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски: "Автомобилите се пропускат, но са се натрупали в продължение на два часа. В момента има..

публикувано на 13.04.18 в 14:49

Няма списък с имената на хората, пътували в катастрофиралия автобус

В катастрофиралия автобус на фирма "Юнион Ивкони“ са пътували 7 души от Бургас, 8 от Айтос, 2-ма от Карнобат, 5-ма пътници са се качили в Сливен, един в Пазарджик, а останалите 22-ма души пътуват от Стара Загора. Списък с имената на хората няма, нито..

публикувано на 13.04.18 в 15:01
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47