МС одобри актуализираните проекти за модернизация на ВВС и сухопътните сили

| обновено на 16.05.18 в 13:04
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри актуализираните проекти за модернизация на ВВС и сухопътните сили.

На заседанието към първоначално отпуснатите суми са били добавени няколко милиона повече заради нуждата от плащане на ДДС по сделките.

За ВВС ще бъдат заделени милиард и 800 милиона лева, а за сухопътните - милиард и 460 милиона.

„Искрено се надявам до края на годината поне по един от проектите да сме пред сключване или със сключен договор. Няма да има политически или геополитически предпочитания. Няма как да предложат РСК "Миг", защото в момента Русия се намира в режим на санкции. Те няма да бъдат поканени за участие в този проект поради простата причина, че ние говорим за производство по стандартите на ЕС и НАТО“, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

За да започнат процедурите, предложението на Министерския съвет трябва да мине и през парламента.

Обсъждането на модернизационните проекти в МС беше отложено за тази седмица, заради, по думите на военния министър, отсъствието на финансовия министър.

„Само липсваше становището на Министерство на финансите и тъй като финансовият министър отсъства, дирекциите не смеят да изготвят и да подпишат, и да изпратят от негово име, т.е. да го разпише някой друг", каза по-рано Красимир Каракачанов.

Коментар по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47