Проф. Михаел Бар Зоар за любовта към България

Проф. Михаел Бар-Зоар
Снимка: БГНЕС

Проф. Михаел Бар-Зоар е писател, историк и политик. Роден е в България преди 80 години. Емигрира в Израел с родителите си, когато е 10-годишен. Описал е в книга историята за спасяването на българските евреи през Втората световна война. 

В понеделник проф. Бар-Зоар получи най-високото държавно отличие орден "Стара планина" - Първа степен.

В интервю за "Хоризонт" той разказа:

"България беше за мен една мечта. Тя винаги ще бъде в сърцето ми. Бях дете и това бяха двете най-хубави години в моя живот, когато семейството ми беше изселено в едно от селата в Ловешко. Обикалях с истински хора, с български селяни. Тогава видях добротата и любовта. За мен това бяха прекрасни години".

Цялото интервю с проф. Бар-Зоар можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47