Валентин Попов: Големите държавни разходи за полицаи и пожарникари са заради осигуровки

| обновено на 31.07.18 в 16:50
Снимка: БГНЕС


Големите държавни разходи за полицаите и пожарникарите се дължат на осигуровките за тях, а не на високите им заплати. Това заяви в предаването "12+4" Валентин Попов от един от полицейските синдикати. Той коментира доклада на Световната банка, според който България е една от европейските страни с най-високи разходи за полицията и пожарната:

"Защото от тези 1776 лева, за които се говори в доклада като разход за полицай или пожарникар, в джоба на полицая или пожарникаря влизат някъде към половината. Ще се съглася с констатацията на банката, че високите разходи се дължат до голяма степен на високите социални осигуровки".

Валентин Попов е категоричен, че в МВР няма достатъчно полицаи, но няма свободни позиции за административни служители.

"В МВР е нужна кардинална реформа", добави Попов:

"Това, което досега се случва в МВР, бяха промени на парче. Безспорен факт е, че министерството към момента не предоставя на гражданите това, което те очакват от него, поне не в обема, в който те го очакват".

Цялото интервю с Валентин Попов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47