Валентин Радев: Докладът на Световната банка се основава на остарели данни

Валентин Радев
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че докладът на Световната банка, според който разходите за персонал на МВР у нас са сред най-високите в Евросъюза, се основава на остарели данни:

"Не 51, 74 процента са парите, които връщаме на държавата. Останалото са заплатите. С тези 100 милиона плюс 55 милиона направихме така, че вече са почти изравнени. Така че тук по тази линия няма как да се съглася с тях. Начинът на изчисляване, според мен, не е коректен и най-малкото изкривява заплатите, защото са различни системите за изчисляване дори в нашата държава“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Валентин Попов: Големите държавни разходи за полицаи и пожарникари са заради осигуровки

Големите държавни разходи за полицаите и пожарникарите се дължат на осигуровките за тях, а не на високите им заплати. Това заяви в предаването "12+4" Валентин Попов от един от полицейските синдикати. Той коментира доклада на Световната банка,..

обновено на 31.07.18 в 16:50
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47